Коришћење криптовалута за клађење на еспорт

Crypto Betting

2022-11-10

Криптовалуте су већ неко време на уснама многих људи. Што више људи учи о овим дигиталним валутама, то су више одушевљени да их користе за пословне и личне послове. Међутим, као и код сваке друге добре ствари, клађење на криптовалуте имају своју мрачну страну, посебно када их користите за клађење на еСпорт. 

Коришћење криптовалута за клађење на еспорт

За ентузијасте клађења који размишљају о преласку са фиат валута, кључно је да схвате предности и недостатке коцкања са овим дигиталним новчићима. Срећом, то чини суштину овог чланка.

Предности коцкања са криптовалутама

Приватност

Љубитељи клађења на мрежи знају да генерално постоји пристојан избор опција плаћања, од дебитних и кредитних картица до е-новчаника и припејд картица. Међутим, једно посебно питање које ови начини плаћања не могу да гарантују је потпуна анонимност или приватност. Другим речима, коцкари треба да открију неке личне податке када их користе методе депозита

На пример, претпоставимо да корисник не дели своје податке са провајдером игара (као у случају е-новчаника). У том случају, они морају да поделе бар део својих личних/финансијских информација са посредницима или трећим лицима.

Код криптовалута све трансакције остају анонимне. Ниво приватности који играчи еСпорта и други онлајн коцкари добијају када користе Битцоин, Етхереум, Литецоин или било која друга криптовалута је једноставно без премца. Становници земаља у којима је коцкање забрањено преферирају криптовалуте како би осигурали да се њихове активности на мрежи не могу пратити.

Брзе трансакције

Сви кладионици воле да могу одмах да уплате на свој рачун за клађење на еСпорту и одмах почну да се кладе. На крају крајева, то је разлог зашто се људи пријављују на спортске кладионице и друге платформе за коцкање на мрежи. Стога, може бити веома фрустрирајуће чекати да се кладите само зато што депозит није обрађен. 

Иако је већина начина плаћања брза, крипто трансакције су тренутне. Поред тога, ниједна трећа лица нису укључена у обраду крипто плаћања, као код кредитних картица и е-новчаника. Ово скраћује време трансакције.

Повећана безбедност

Већина Сајтови за клађење на еСпорт толико озбиљно схватају безбедност да улажу у чврсте технологије ССЛ енкрипције како би осигурали да су финансијски подаци клијената под кључем и закључавањем. Међутим, криптовалуте подижу сигурност података на потпуно нови ниво користећи оно што је познато као блоцкцхаин технологија, која је супериорнија од ССЛ енкрипције.

Нема ограничења локације

Нека решења за плаћање ограничавају трансакције на сајтове за клађење онлајн еСпортс у одређеним јурисдикцијама или земљама. У неким случајевима платформа за коцкање можда неће подржавати опције плаћања или валуту која се користи у некој земљи. 

Штавише, постоје земље у којима су онлајн клађење и коцкање уопште забрањени, иако би офшор платформа за коцкање и даље примала коцкаре из тих земаља. Клађење са криптовалутама омогућава играчима да заобиђу сва ова ограничења, омогућавајући им да се кладе без обзира на локацију.

Специјализовани бонуси и промоције

Многи Сајтови за клађење на еСпорт нуде бонусе и промоције посебно намењен играчима који депонују криптовалуте. Иако се ове доброте разликују од кладионице до кладионице, једна константа је да кладионици морају да користе криптовалуту да би имали право на ове бонусе. 

Ово подстиче коцкаре да прихвате дигиталне валуте док се свет постепено удаљава од фиат валута. Међутим, један од најважнијих савета за клађење на еСпорт је да играчи морају да провере услове и одредбе ових бонуса и промоција.

Цонс

Флуктуација вредности/променљивости

Тржиште криптовалута је нестабилно, што значи да се цена било које криптовалуте може значајно променити у било ком правцу без упозорења. На пример, играч може да конвертује својих 200 долара у Битцоин и депонује новац на свој еСпорт рачун за клађење, само да би открио да је вредност Битцоина опала када касније повуче. 

У овом случају, кладионичар ће морати да претрпи губитак. Наравно, то би могло ићи на другу страну и резултирати профитом, али остаје чињеница да су криптовалуте нестабилне.

Мали или никакав државни надзор

Тржиште криптовалута не функционише под регулацијом било које власти или владе. То значи да корисници имају врло мало опција којима се могу обратити у случају проблема са својим новцем. Међутим, то не значи да сајтови за клађење на криптовалуте еСпорт раде без лиценце. 

Наравно, добар број њих је лиценциран и регулисан. Чак и они без дозволе могу и даље бити прави, само што играчи не желе ништа да препусте случају.

Но Таке Бацкс

Једном када кладионичар пошаље средства у свој новчаник криптовалута, он је нестао. Нема регреса ако је новац послат на погрешну адресу. Ово је једна област у којој методе плаћања као што су ПаиПал и кредитне картице превазилазе крипто плаћања. 

Стога, коцкари морају бити посебно опрезни када играју са криптовалутама. Адресе новчаника морају бити прецизно забележене.

Окончање

Криптовалута је прешла дуг пут од свог првог појављивања 2009. Да, провајдери игара се баве зарадом новца, а са све више и више сајтова који прихватају криптовалуте, провајдери полако али сигурно померају фокус на оно што њихови клијенти највише желе. И док криптовалуте имају и предности и недостатке, прво их чини привлачним коцкарима.

Најновије вести

Основе Фортните клађења
2023-03-30

Основе Фортните клађења

Новости