Halo

October 31, 2023

Бунгие хит због отпуштања: кашњења у издању Дестини 2 ДЛЦ и Маратхон

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

У недавном извештају откривено је да је Бунгие, реномирани творац Хало и Дестини-ја, погођен таласом отпуштања. Ово није први пут да се компанија суочава са отпуштањима у тренутној економској клими, али је ова рунда имала значајан утицај. Као резултат тога, одложено је објављивање Дестини 2 Тхе Финал Схапе ДЛЦ-а и Маратхон, дуго очекиване пуцачине за екстракцију.

Бунгие хит због отпуштања: кашњења у издању Дестини 2 ДЛЦ и Маратхон

Утицај отпуштања

Док је тачан број запослених погођен отпуштањима још увек непознат, рани извештаји сугеришу да је на десетине људи отпуштено. Одласци укључују неке запослене на високом нивоу, а вести о овим вишковима изазвале су шокове на платформама друштвених медија као што су ЛинкедИн и Твитер.

Тренутна економска клима

Индустрије игара и еспорта тешко су погођене глобалном економском кризом, са десетинама хиљада људи који су изгубили посао ове године. Компаније се боре да се прилагоде све изазовнијим условима, а таласни ефекат отпуштања осећају не само запослени већ и компаније којима се придружују.

Бунгијев одговор

Као одговор на отпуштања, извршни директор Бунгие-а, Пете Парсонс, издао је саопштење. Међутим, неки критичари су критиковали његов одговор као „глув на тон“. Утицај отпуштања на друштвене тимове компаније је очигледан, али програмери у овом тренутку нису погођени.

Импликације за Бунгие игре

Кашњење у објављивању Маратхона, футуристичке пуцњаве за екстракцију, и Тхе Финал Схапе ДЛЦ-а за Дестини 2 директан је резултат отпуштања. Очекује се да ће Маратхон бити објављен 2025. године, док је Тхе Финал Схапе ДЛЦ померен на средину 2024. године. Вреди напоменути да је Сони уложио 1,2 милијарде долара у „задржавање запослених“ како би спречио програмере Дестини 2 да напусте Бунгие.

Дугорочни утицај

Иако кашњења могу бити најнепосреднији утицај отпуштања, трагично је што је друга компанија морала да прибегне отпуштању запослених да би преживела. Основни развојни тимови у Бунгие-у остају нетакнути, што би требало да минимизира утицај на увођење игара и проширења. Међутим, већи проблем је потреба да компаније дају предност добробити својих запослених.

За више вести из еспорта и игара, посетите Еспортс.нет.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović
ThunderPick
Бонус $2,000

Најновије вести

ЕлиГЕ: Северноамерички ветеран који сјаји у сезони 2024. Цоунтер-Стрике 2
2024-05-16

ЕлиГЕ: Северноамерички ветеран који сјаји у сезони 2024. Цоунтер-Стрике 2

Новости