Новости

November 1, 2023

Ген.Г против БЛГ: Цласх оф Титанс у четвртфиналу ЛоЛ Ворлдс

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Остало је само 8 тимова у Лиги легенди Светског првенства, а са завршеном првом швајцарском етапом, ствари ће се захуктати више него икада у четвртфиналу. Ген.Г, који је остао непоражен до сада, играће против кинеског број 2 носиоца БЛГ, у реваншу од МСИ-ја раније ове године. Хоће ли се Ген.Г осветити или ће БЛГ доказати да су јачи?

Ген.Г против БЛГ: Цласх оф Титанс у четвртфиналу ЛоЛ Ворлдс

Хајде да разбијемо два тима, њихов пут до победе и поставимо наша очекивања за меч.

Еволуција Ген.Г-а током лета

Иако је Ген.Г био први носилац из ЛЦК-а, мало ко је мислио да ће бити доминантна сила на Световима, с обзиром на њихов недавни наступ на МСИ-ју где су завршили четврти. Брзо су доказали да сви греше, брзо су постигли 3-0 победивши играче попут Т1 и Г2.

Имајући то у виду, још увек морају да се суоче са ЛПЛ тимовима, а пошто су сва четворица прошла кроз швајцарску сцену, морало се догодити да се Ген.Г суочи са једним од њих.

БЛГ је познат противник против којег су играли у МСИ-ју и од којег су изгубили у плеј-офу. Брзих 3-0 показало је да је ЛПЛ у том периоду био много јачи. Међутим, чини се да је корејски тим еволуирао током летњег Сплита, скачући по сјајној растућој путањи.

Не само да је тим врло јасан у игрању укупне макро игре, већ чак и играчи праве мање механичких грешака. Највећа слабост Ген.Г-а у првој половини сезоне био је Доран, који је био искоришћен у кери мета оријентисаном на топ траку. Иако још увек има неколико опција за ношење, он је много бољи у стабилизацији траке. Поред тога, он је такође много напредовао, а са остала четири играча који су већ играли близу врхунског нивоа, ова Ген.Г постава је застрашујућа на Световима.

Хоће ли се БЛГ ослањати на ГигаБИН?

С друге стране, БЛГ су мало назадовали у односу на МСИ. Не на механичком нивоу, али изгледа да је њихова координација повремено искључена, дајући непријатељима више отвора за експлоатацију.

Друга ствар је да Бин није био у стању да испољи исти ниво доминације у горњој стази. Мислим да је то због топ лане мета који се развија и БЛГ преусмерава своју пажњу на бот-лане керри мета са Елком, који наноси преко 33% штете целог тима.

Биће узбудљиво видети да ли ће БЛГ покушати да да више слободе свом врхунском ланеру или ће желети да се фокусира на бот лане меч. Јунглер Ксун ће бити кључан у овом мечу, посебно јер се бори против некога попут Пеанут-а, који је познат по томе што је помагао током своје каријере.

ГЕН вс БЛГ Предвиђања

Овогодишњи светски турнир донео нам је много изненађења која су избацила нека наша очекивања са табеле. Ипак, наша ЛоЛ Ворлдс Повер Ранкингс је и даље донекле релевантна и тачна, посебно у горњој половини табеле.

Четвртфинале Светског првенства између ГЕН-а и БЛГ-а биће тешко предвидети јер оба тима имају потенцијал да победе један другог, а то ће у великој мери зависити од тога како се два тима покажу на дан. На основу онога што смо до сада видели и како је укупна мета, вероватно бих мало фаворизовао ГЕН, посебно с обзиром на то да ће они имати бочну селекцију у Игри 1.

БЛГ ће моћи да се бори у великој мери у већини игара у серији, и не бих се изненадио да их видим да остваре бар једну победу у серији. 3-1 је оно што предвиђам, али не бих се изненадио да идемо на Силвер Сцрапес.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović
ThunderPick
Бонус $2,000

Најновије вести

Преко 100 играча ће се сукобити у ТФТ сету 11 у првом ЕМЕА Голден Спатула Цупу
2024-04-25

Преко 100 играча ће се сукобити у ТФТ сету 11 у првом ЕМЕА Голден Спатула Цупу

Новости