Новости

October 27, 2023

Еволуција Цласх Роиале-а: ажурирања, еспортови и раст

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Цласх Роиале, који је 2016. објавио фински програмер Суперцелл, био је револуционарни наслов у индустрији мобилних игара. Понудио је искуство играња које дефинише жанр, које је било једноставно за играње и веома конкурентно.

Еволуција Цласх Роиале-а: ажурирања, еспортови и раст

Успон Цласх Роиале-а

Није изненађујуће да је Цласх Роиале брзо стекао популарност, са пријављених 50 милиона активних корисника дневно у 2018. Међутим, пет година касније, постоји забринутост око тренутног стања игре.

Тренутно стање Цласх Роиале-а

Иако тачан број активних играча није јавно познат, извештаји сугеришу да Цласх Роиале и даље има преко милион корисника. Међутим, није на истом нивоу популарности као 2018. године.

Контроверзна ажурирања

Један фактор који је разочарао базу играча су недавна ажурирања игре. 'Ажурирање за губитнике' у априлу 2023. добило је значајне критике због тога што је игру учинило више исплативом и уклонило функције из вољеног 2в2 режима. Ово ажурирање је имало за циљ да повећа број играча на путу до трофеја, али је можда допринело опадању базе играча.

Утицај ажурирања

Иако су ветерани били јако критични према ажурирању, то можда није значајно утицало на бесплатне играче, који чине већину базе играча.

Еспортс сцена

Еспорт сцена Цласх Роиале-а пружа увид у тренутно стање игре. У 2018., светско финале Цласх Роиале лиге достигло је врхунац од 361.849 гледалаца, што указује на снажан раст игре. Међутим, између 2018. и 2020. године, број гледаности је нагло опао. Овај пад се може приписати затвореном франшизном екосистему еспорта за Цласх Роиале, који је ограничио учешће у тиму.

Повратак отвореног екосистема

На срећу, Суперцелл је поново увео систем отворен за све 2021. године, омогућавајући више тимова да учествују у Цласх Роиале лиги. Као резултат тога, број гледаности је показао раст у протекле две године, при чему је издање из 2022. достигло максималну гледаност од 228.000 и просечну гледаност од 58.000.

Закључак

Иако Цласх Роиале можда није толико популаран као што је био 2018. године, он и даље одржава јаку и лојалну базу играча. Недавна ажурирања и промене су имале различите ефекте на игру, али повратак отвореног екосистема еспорта показао је обећавајуће знаке раста. Субјективно је да ли Цласх Роиале умире или не, али је јасно да игра и даље има посвећене пратиоце.

Прочитајте такође: Како доћи до трговачких токена у Цласх Роиале-у

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović
ThunderPick
Бонус $2,000

Најновије вести

ЕлиГЕ: Северноамерички ветеран који сјаји у сезони 2024. Цоунтер-Стрике 2
2024-05-16

ЕлиГЕ: Северноамерички ветеран који сјаји у сезони 2024. Цоунтер-Стрике 2

Новости