Новости

November 17, 2022

еСпортс, реметилачка сила у клађењу

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Нема сумње да је еСпортс реметилачка сила на сцени клађења. Све више и више играча се клади на еСпортс турнире и догађаје, док кладионице мењају терен како би искористиле потенцијал еСпорт клађења. Али велико је питање шта доноси будућност? 

еСпортс, реметилачка сила у клађењу

У овом прегледу сазнајте више о инфилтрацији еСпорта на сцену клађења на мрежи, факторима који подстичу његов раст, недавним трендовима и још много тога.

Историја клађења у еСпортовима датира око 2014. године када су неке кладионице почеле да нуде тржишта за клађење. Међутим, није много коцкара знало за еСпортс, а неки играчи су веровали да су мечеви намештени.

Еспортс и еСпортс Клађење у бројевима

Видео игре су експоненцијално порасле у последњој деценији. Данас је то једно од најбрже растућих тржишта, са недавним студијама које показују да је глобално тржиште еСпорта вредело око 957,5 милиона долара у 2019. години и да је прерасло у индустрију од 1,08 милијарди долара 2022.

И није само еСпорт тај који расте; Клађење на еСпорт такође бележи експоненцијални раст. Пре једне деценије, разговор се углавном вртио око тога шта је еСпорт, а не како се кладити на еСпортс. Али данас је клађење на еСпорт популарно као и увек. 

Према подацима које је објавио Бусинесс Ресеарцх Инсигхтс, индустрија клађења у еСпорту је процењена на 9,749 милиона долара у 2021. години и очекује се да ће расти са комбинованом годишњом стопом раста (ЦАГР) од 13,7% како би прерасла у тржиште од 24,190 милиона долара.

Горе наведене статистике јасно показују да је клађење на еСпортове на мрежи огромна индустрија. Ово поставља питање, шта је подстакло спорадичан раст клађења у еСпортовима? Па, иза изненадног интересовања за еСпорт међу кладионичарима стоји неколико фактора.

Прво је чињеница да видео игре имају огроман број следбеника. Најновији извештаји показују да ће до краја 2022. бити више од 500 милиона ентузијаста еСпорта. Турнири такође привлаче огромну гледаност, са 2021. Фрее Фире Ворлд Сериес на челу након постављања рекорда од 5,41 милиона гледалаца. Од преко 5 милиона гледалаца, знатан број се бави клађењем.

Други фактор је доступност оператера клађења који нуде тржишта клађења у еСпорту. За разлику од прошлости, многи сајтови за клађење на е-игре данас нуде играчима прилику да се кладе на врхунска еСпорт такмичења и турнире током целе године. 

Неке су реномиране кладионице које су додале тржишта клађења на еСпорт, док су друге нове веб локације које се фокусирају само на еСпорт. Такође је вредно поменути да су неке кладионичарске компаније активне у екосистему еСпорта, спонзоришући еСпортс тимове.

Има их и много турнири и такмичења одржавају се током целе године, тако да играчи не могу да пропусте тржишта клађења, било да се ради о Дота 2 кладионицама, Цалл оф Дути, Валоранту, Леагуе оф Легендс, итд. Ови турнири привлаче значајне наградне фондове на које еСпорт одеће гледају.

Можда је највећи аспект који је обликовао индустрију клађења на еСпортс пандемија. Након што су мечеви уживо заустављени да би се спречило ширење Цовид-19, еСпортови су попунили празнину сада када су професионални спортисти могли да се боре са тим на даљину.

Будућност клађења на еСпорт

Као што је раније поменуто, клађење на еСпортс има светлу будућност. Све пројекције показују да је клађење на еСпортс ту да остане, иако не може да надмаши традиционалне спортове на сцени клађења. Али већ сада превазилази виртуелне спортове. Дакле, који су неки од фактора који ће обликовати будућност клађења у еСпортовима?

Прво је раст еСпорта. Како еСпорт наставља да расте, тако ће расти и клађење на еСпорт. Други аспект који ће обликовати тржиште клађења на еСпорт је партнерство између кључних играча у еСпорту и оператера клађења. Сајтови за клађење на еСпорт развијају иновативне стратегије које их стављају у први ред на еСпорт турнирима и такмичењима.

Бонуси за клађење на еСпорт такође ће играти важну улогу у развоју клађења на еСпорт. Да бисте остали испред конкуренције, Кладионице за еСпорт поставите уносне бонусе и промоције за кладионичаре у еСпорту.

Такмичарска природа еСпорта такође ће бити кључни покретач развоја еСпортс клађења. Данас многи љубитељи еСпорта имају своје омиљене еСпорт тимове, баш као што тимови у традиционалним спортовима имају упорне фанове који не само да гледају своје тимове како играју, већ се и кладе на њих.

На крају, развоји као што су квоте за клађење на себе такође ће подстаћи раст клађења на еСпорт сада када обични играчи имају прилику да се кладе на себе. Функције ливестреам-а директно са сајта за клађење такође значе да играчи могу да прате све акције, па чак и да се кладе на утакмице уживо. С друге стране, постоје сајтови са саветима за клађење у еСпорт-у који нуде предвиђања утакмица.

Окончање

То је то, људи, преглед како се еСпортс клађење развило и његова путања. У овом тренутку, клађење на еСпортс је велика индустрија и не показује знаке успоравања. 

Очекујте да ће индустрија расти у наредних неколико година, доминирајући опцијама клађења као што су виртуелни спортови. Али на крају, нема потенцијала да надмаши традиционално спортско клађење.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović
ThunderPick
Бонус $2,000

Најновије вести

ЕлиГЕ: Северноамерички ветеран који сјаји у сезони 2024. Цоунтер-Стрике 2
2024-05-16

ЕлиГЕ: Северноамерички ветеран који сјаји у сезони 2024. Цоунтер-Стрике 2

Новости