Новости

October 28, 2023

Моћ маркетинга утицајних игара: обликовање индустрије и повезивање са публиком

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Последњих деценија, видео игре су постале једна од најпопуларнијих активности у слободно време, такмичења и културе. Пошто индустрија игара у процвату и како се предвиђа да ће достићи тржишну величину од 521,6 милијарди долара до 2027. године, издавачи стално траже иновативне начине да се повежу са својим играчима.

Моћ маркетинга утицајних игара: обликовање индустрије и повезивање са публиком

Зашто Инфлуенцер маркетинг за игре?

Маркетинг инфлуенцера у игрицама је у порасту, са брендовима који сарађују са играчима како би искористили своју огромну публику. Године 2022. маркетинг утицаја у игрицама достигао је преко 4,4 милијарде долара, наглашавајући његову ефикасност.

Инфлуенцери су се показали бољим од брендова у изградњи поверења и ангажовању своје публике. Гледаоци игара су преко 50% лојалнији од просечне публике, што их чини идеалним избором за промоцију видео игара.

Кратка историја маркетинга утицајних на игре

Маркетинг утицајних игара имао је изазован почетак, а издавачи су у почетку били скептични према плаћеном спонзорисаном садржају. Међутим, успон ИоуТубе-а и Лет'с Плаис средином 2010-их отворио је пут утицајним играчима игара да поделе своја искуства и повећају стопе конверзије за издаваче.

Твитцх, позната платформа за стриминг уживо, додатно је револуционирала маркетиншки пејзаж утицајних игара нудећи платформу за гејмере да се повежу са својом публиком у реалном времену. Еспортс је такође играо значајну улогу у расту утицајног маркетинга игара, са конкурентским играма које привлаче милионе гледалаца.

Обликовање индустрије

Популарност гејминг садржаја на ИоуТубе-у и Твитцх-у довела је до формирања специјализованих агенција за маркетинг утицајних игара и мрежа. Ове агенције су унапредиле партнерства и осигурале успех маркетиншких кампања утицајних људи.

Маркетинг утицајних игара проширио се на нове платформе као што су ТикТок и Инстаграм, додатно учвршћујући његов значај у индустрији. ТикТок је, посебно, пружио играчима јединствену прилику да покажу свој рад и ангажују се са широм публиком.

Инфлуенцер Маркетинг у играма данас

Маркетинг утицајних игара прешао је са експерименталног приступа на главну и суштинску стратегију за ефикасно досезање публике у игрицама. Утицајне личности као што су Ниња и ПевДиеПие показују домет и утицај који имају утицајни играчи.

Издавачи игара, од независних програмера до великих играча у индустрији, препознали су кључну улогу утицајних игара у промоцији својих издања игара. Партнерства са утицајним људима постала су саставни део њихове маркетиншке стратегије, што је довело до значајних успешних прича.

У закључку, маркетинг утицајних игара је трансформисао начин на који се издавачи игара повезују са својом публиком. Са моћи да обликују гејминг пејзаж, инфлуенсери су постали незаобилазан део маркетиншке књиге игара.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović
undefined is not available in your country. Please try:

Најновије вести

Мега Инцинероар: промена игре или такмичарски промашај?
2024-04-13

Мега Инцинероар: промена игре или такмичарски промашај?

Новости