Новости

November 15, 2023

Најзаступљенији Покемон ТЦГ шпилови на највишим столовима

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Покемон ТЦГ шпилови нису сви створени једнаки. Где има јаких шпилова, биће и слабих шпилова. Углавном, понуда и потражња ће диктирати да ли су карте скупе или не, али шпилови Покемона могу бити релативно јефтини за изградњу и освајање догађаја. На највишем нивоу, утврђени су трендови о томе шта декови успевају за тренутни (у време писања) БСТ-ОБФ формат.

Најзаступљенији Покемон ТЦГ шпилови на највишим столовима

Најзаступљенији шпил на највишим столовима

Најпопуларнији шпил Покемона на највишим столовима је шпил „Лост Зоне Бок“, који има скоро 20% заступљености и размак од 300 тачака кола међу учесницима. Овај шпил садржи Цомфеи, Саблеие и Цраморант као своје звезде. Изгубљена зона, слична Иу-Ги-Ох-овој прогнаној зони или Магиц тхе Гатхеринг'с Екиле, је одвојена зона од гомиле одбацивања где се не очекује да ће се карте које уђу у изгубљену зону вратити до краја игре. Стил игре Лост Зоне Бок шпила се фокусира на селективно попуњавање изгубљене зоне картама као што су Лост Оригин Цомфеи и Цолресс'с Екперимент, омогућавајући Саблеиеу да шири бројаче штете када се изгуби 10 карата. Цраморантов моћни напад од 110 штете се такође може користити без трошкова енергије због своје способности.

Најбољи од осталих

Лугиа Арцхеопс беатдовн шпил је следећи најзаступљенији шпил. Овај шпил користи Арцхеопсов Примал Турбо да брзо подеси енергију за моћног Басиц Покемон Лугиа, омогућавајући му да ослободи велику штету 4 енергетска потеза из окрета. Лугиа ВСТАР једном по игри ВСТАР Повер додатно побољшава брзину подешавања шпила.

Још један фаворит навијача, Чаризард, такође је забележио константне резултате са 11% удела у најбољим резултатима на табели. Овај шпил прати традиционалнији начин игре заснован на еволуцији, што га чини једноставнијим од енергетских турбо шпилова. Главно чудовиште у Цхаризард шпилу је Чаризард бивши, покемон типа Дарк Тера са слабошћу типа Грасс. Може се похвалити мноштвом покрета ватреног типа са великом штетом који постају јачи са сваким нокаутом.

Покемон шпилове

Гардевоир је имао добре резултате са 13 регионалних топ 8 и 5 међународних првих осам. Овај шпил користи еволуцију да би дошао до свог моћног шефа чудовишта, Гардевоир бившег, које може да се излечи од статусних ефеката. Мираидон шпилови, који помно прате Гардевоир, имају 6 и 1 топ 8 рекорд. Мираидон користи своју Тандем Унит способност да претражи 2 основна електрична покемона, омогућавајући му да донесе 2 копије Раикоу В на клупу за употребу у следећем потезу. ЈВ Криевалл је постигао 1. место на регионалном такмичењу у Торонту 2023. користећи Мираидон стратегију.

На крају, али свакако не и најмање важно, Мев ВСТАР шпил, који је освојио Светско првенство, углавном се састоји од 2 копије једног стартног шпила. Овај шпил се ослања на способност Мев ВСТАР-а да копира Генесецтов Тецхно Бласт, што га чини сталном претњом.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović
ThunderPick
Бонус $2,000

Најновије вести

ЕлиГЕ: Северноамерички ветеран који сјаји у сезони 2024. Цоунтер-Стрике 2
2024-05-16

ЕлиГЕ: Северноамерички ветеран који сјаји у сезони 2024. Цоунтер-Стрике 2

Новости