Новости

November 14, 2023

Оптимизација удобности и перформанси: Утицај Сецретлаб-а на еспортове Ворлдс 2023

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Увод

Ворлдс 2023 к Сецретлаб – Ергономија за професионалне еспортисте

Оптимизација удобности и перформанси: Утицај Сецретлаб-а на еспортове Ворлдс 2023

Светско првенство 2023. улази у завршну фазу, а дуго очекивани меч између ВБГ и Т1 заказан је за 19. новембар. Како се ова два тима такмиче за титулу шампиона, кључно је препознати значај ергономије у модерној ери еспорта. Разговарали смо са Сецретлаб-ом, глобалним спонзором и званичним председавајућим партнером ЛоЛ Еспортс-а, о њиховом немилосрдном настојању да пруже најбољу удобност за играче на Светском првенству 2023.

Улога Сецретлаб-а у ЛоЛ Еспортс-у

Сецретлаб је већ неколико година кључни играч у свету ЛоЛ Еспортс-а, успостављајући дугогодишње партнерство са Риот Гамес-ом. Као званични председавајући партнер пет узастопних година, Сецретлаб је доказао да пружа врхунско искуство седења за играче. Ово партнерство је сведочанство посвећености компаније пружању изузетне удобности, омогућавајући играчима да наступе на најбољи могући начин у мечевима са високим улозима попут оних на Световима. Док су механика и стратегија пресудни у еспорту, удобност седења такође игра важну улогу, јер може значајно утицати на перформансе и здравље играча, посебно у стресном окружењу игара.

Утицај играња на здравље играча

Др Линдзи Миглиоре, лекар за еспорт медицину и ПМР и оснивач ГамерДоц-а, наглашава данак који професионални еспорт узима на тело и ум. Због немилосрдног распореда, понављајућих покрета потребних за игру и ограниченог слободног времена, играчи су подложни повредама мишићно-коштаног система и нерава. У већини случајева, играчи одлажу лечење и чекају ван сезоне да би се рехабилитовали. Међутим, за тимове који се квалификују за међународне турнире попут Светова, њихов распоред је продужен, што резултира још краћим временом опоравка. Комбинација интензивних туча, касноноћних соло сесија у реду, ускраћивања сна због јет лаг-а и повећаног оптерећења на тренингу пре такмичења додатно погоршава физички и ментални напор играча.

Важност дизајна у удобности

Превиђање важности ергономије може довести до сагоревања, повреда зглоба и других озбиљних проблема који могу значајно утицати на перформансе играча и тимова. Сецретлаб сарађује са професионалцима као што је др. Миглиоре како би дизајнирао најбољу могућу столицу за дуге игре. Компанија верује да је кретање кључно за ублажавање стреса на телу. Њихове столице су дизајниране да подстакну природно кретање, а истовремено пружају праву количину удобности и подршке. Карактеристике попут заштићене шљунчане основе седишта у ТИТАН Ево воде тела ка средини за равномернију расподелу притиска, док проширене ивице стварају довољно простора за покрете. Поред тога, играчима који се боре са одржавањем правилног држања због непосредне близине екрана саветује се да се протежу или праве паузе током рунди или тајм-аута.

Прелазак са професионалаца на свакодневне кориснике

Столице за игре нису корисне само за спортисте еспорта, већ и за појединце који проводе дужи временски период на својим радним станицама. Сецретлаб препознаје различите активности у којима се људи баве, као што су куцање извештаја, присуство виртуелним састанцима, играње игара, па чак и дремање. Столице компаније су дизајниране да прилагоде природне промене и прилагођавања држања током ових активности. 4-смерни Л-АДАПТ лумбални систем омогућава корисницима да савијају закривљеност кичме док прелазе између положаја. Поред лумбалне подршке, правилан положај руку и стопала је од суштинског значаја за смањење стреса и побољшање искуства седења. Наслони за руке треба да омогуће подлактицама да леже хоризонтално, избегавајући претерани притисак на унутрашњу страну лакта. Стопала треба да буду чврсто постављена на под, а Сецретлаб нуди професионални ослонац за стопала за појединце који не могу да досегну земљу. Одржавање чврстог доњег дела леђа уз наслон седишта и одржавање течности у зглобовима током пауза такође се препоручује за оптималну удобност.

Педантан процес дизајна

Сецретлаб-ово вођство у индустрији столица за игре произилази из њиховог фокуса на ергономију и мултидисциплинарног приступа дизајну и развоју. Њихов водећи производ, ТИТАН Ево, је пројектован да обезбеди равномерну расподелу тежине и нуди потпуну прилагодбу за индивидуалну подршку и жељене позиције. Сваки дизајн пролази кроз ригорозно тестирање корисника, укључујући мапирање притиска, како би се осигурало да употреба у стварном животу подржава концепт врхунске удобности. Док други брендови могу покушати да имитирају Сецретлабове столице, њихов недостатак разумевања дизајна често доводи до неуспеха да испоруче кохезивни производ који унапређује дугорочну ергономску удобност.

Закључак

Како се приближава финале Светског првенства 2023., Сецретлаб ће подржавати и ВБГ и Т1 са својим столицама за игре, омогућавајући играчима да испоруче своје најбоље перформансе на најудобнији могући начин. Важност ергономије у еспорту не може се прецијенити, јер она директно утиче на здравље, добробит и укупни учинак играча. Сецретлаб-ова посвећеност пружању изузетне удобности и дизајна служи као сведочанство њихове посвећености еспорт заједници. Било да се ради о професионалним спортистима у еспорту или свакодневним корисницима, Сецретлаб-ове столице за игре нуде савршен спој удобности, подршке и прилагођавања, обезбеђујући оптимално искуство седења за све.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović
ThunderPick
Бонус $2,000

Најновије вести

ЕлиГЕ: Северноамерички ветеран који сјаји у сезони 2024. Цоунтер-Стрике 2
2024-05-16

ЕлиГЕ: Северноамерички ветеран који сјаји у сезони 2024. Цоунтер-Стрике 2

Новости