Новости

February 12, 2024

Откријте очаравајући свет славуја: Процедурално генерисана фантастична авантура

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Увод

Док јурим кроз ваздух, брзо се приближавајући ивици литице, почињем да жалим због своје одлуке да користим Трицкстер картицу. Картица Минор Реалм, једна од многих у Нигхтингалеу, изгледала је сумњиво, нудила ми је да „скочим у велике висине“, али је била превише добра да би била истинита. Тактичко измицање од непријатељске Везане вила сада ме види како се катапултирам према мору.

Откријте очаравајући свет славуја: Процедурално генерисана фантастична авантура

Комбинација историје и фантазије

Када је објављена, Нигхтингалеова естетика привукла је пажњу многих. Његови фантастични светови, необична створења и угаони ликови у викторијанском стилу са широким раменима и малим боковима чине да се ова заједничка ПвЕ авантура истиче међу обиљем игара за преживљавање које тренутно гледамо. Иако Нигхтингале свакако изгледа јединствено, то је сама дубина света која га највише истиче.

Комбинација историје стварног света, књижевних утицаја и алтернативне стварности коју је креирала Инфлекион Гамес, Нигхтингале вас види како шетате кроз фантастичан свет који обухвата бајке и фолклор који су нам познати, историјске личности из стварног живота и, некако, позната имена из класичних романа. На свом путовању преузимате задатке попут Виктора Франкенштајна и Нели Блај и сусрећете се са бајковитим створењима која подсећају на она из књига прича из детињства.

Свет славуја

Долазећи од програмера који има ветеране индустрије из студија као што је БиоВаре, ово не би требало да буде велики шок – изградња света је њихов хлеб и путер. Они који су прешли са БиоВаре-а на Инфлекион покривали су широк спектар жанрова: научну фантастику са Масс Еффецт-ом, средњовековну фантазију са Драгон Аге-ом, па чак и фантазију о борилачким вештинама са Јаде Емпире-ом. Дакле, изградња игре у простору „савремене историјске фантазије” их је заинтригирала.

Резултат је прелеп свет, иако груб око ивица, са доста познатих елемената за преживљавање, као што су занатство, лов и риболов, али и стални осећај да не знате баш шта је иза угла.

Процедурално генерисана подручја

Не само да Нигхтингалеове магичне виле бацају чини - ту је и нека искрено недокучива вештица иза кулиса.

Изграђен на Инфлекион-овом наменском серверу, Нигхтингалов „свет“ се састоји од безбројних процедурално генерисаних краљевстава. Ова краљевства креирате комбиновањем картице Биоме са главном картицом на сајту портала. Картица Биоме поставља терен, док главна карта утиче на то који се НПЦ, тачке интересовања и други кључни елементи појављују у том свету. Другим речима, постоји обиље комбинација које можете саставити, а свака од њих доводи до области коју чак ни програмери не могу предвидети.

Како напредујете, скупљате и правите више карата царства, што вам омогућава да правите нове комбинације. Желите да зачините ствари још више? Користите Минор картицу у Трансмутеру да бисте променили аспекте области у којој се тренутно налазите, у реалном времену. Можете играти на карту која прогута свет у бескрајној ноћи, али повећава вашу магичну моћ или на карту која повећава вашу штету, али вас оптерећује. Са овим картама увек постоји квака — као што ме је Преварант научио.

Водич у зечјој рупи која хода по царству

Ово би могло звучати неодољиво, али имате водича који вам помаже да се осигурате да се не изгубите низ зечју рупу која хода по царству. Пак, вила злокобног изгледа, поставља циљеве који су посебно корисни у раној фази када покушавате да се ухватите у коштац са Нигхтингалеом. Како напредујете, добијате више задатака од НПЦ-а, али увек имате могућност да све то отпустите и кренете у шетњу по царству у слободно време. Потражите легендарна створења са пријатељима, изградите импресивно имање без ограничења положаја, довршите загонетке Бастиље или сакупите одјеке наде који употпуњују знање о самом Најтингелу. Постоји обиље ствари које треба урадити, а проблем је одлучити на шта се прво фокусирати.

Рани приступ и вредност

С обзиром на то да Нигхтингале улази у рани приступ тек 20. фебруара, оно што је овде у понуди је веома импресивно, али дефинитивно треба да се дотера. Инфлекион планира потпуно лансирање девет до 12 месеци након издања раног приступа, са почетним фокусом на „стабилно покретање“ и решавање свих „хитних проблема“ пре него што се позабави ажурирањима, новим садржајем, побољшањима и системима за игру.

Можда ће вас изненадити чињеница да Нигхтингале кошта 29,99 долара у раном приступу, што је скоро цена пуне игре, али Флин наглашава да је понуда вредности по тој цени кључна за студио – нешто за шта верује да не раде све игре.

Од осам до девет сати које сам провео са Нигхтингалеом, могу са сигурношћу рећи да нуди доста за своју цену, чак и ако треба мало посла. Једва сам загребао површину док сам играо и стално сам био намамљен са утабане стазе да се склоним од смртоносног туче, истражим скривене пећине (са љутим медведима унутра) и тражим ресурсе за израду нове опреме и изградњу свог имања. Сваки пут када сам покушао да се огулим, био сам зачаран да урадим још један задатак. Овде се спрема нешто магично, и једва чекам да видим како ће испасти.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović
undefined is not available in your country. Please try:

Најновије вести

Мега Инцинероар: промена игре или такмичарски промашај?
2024-04-13

Мега Инцинероар: промена игре или такмичарски промашај?

Новости