Новости

March 10, 2022

Почиње нова ДПЦ сезона Дота 2

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Дота 2 фанове широм света очекује још једна узбудљива година када почиње нова сезона Дота Про Цирцуит-а (ДПЦ). Сезона Валвеа почела је 29. новембра 2021. У њој ће се Дота 2 тимови борити једни против других у регионалним лигама, тражећи карту за Тхе Интернатионал (ТИ).

Почиње нова ДПЦ сезона Дота 2

Нова сезона има исти формат као и сезона 2021. Уместо да тимови буду позвани у ТИ, победници регионалних лига по броју бодова ће се директно квалификовати. Међутим, мале промене ће довести до повећања броја турнира како би се више тимова пружило шансу за квалификације. Одржаће се три велика, три регионална такмичења и једно последње такмичење за тимове који су ван квалификационих места.

Шта очекивати у новој сезони

Играчи сада имају још једну прилику да докажу своју регионалну супериорност када се боре са тимовима у свом региону. Фанови такође имају прилику да прате, подржавају или чак кладите се на Дота 2 тимовима. Тимови који су пропустили регистрацију сада имају застару.

Нова борбена пропусница

Валве је додао још један да би им направио два пролаза у новој сезони, где навијачи и играчи добијају само једно сваке године. Ово је одговор на пандемију због које је последње издање Тхе Интернатионала одложено. Ово ће бити добродошло подешавање за љубитеље веома популарног такмичења. 

Нова пропусница ће бити објављена за регионална издања сезоне. Пропусница ће омогућити тимовима приступ многим лепим стварима два пута током сезоне. Биће доступна уобичајена козметика, звона и звиждаљке.

Поред тога, игра фантазије ће бити чешћа током сезоне. Користећи Валве фантаси картице, играчи могу да бирају недељне листе. Они ће се користити за прикупљање поена који повећавају шансе да добијете слађе и веће награде уз борбени пролаз.

Тежа конкуренција

Са проширеним квалификационим фондом, у новој сезони биће још конкурентнијих екипа. Прошлу сезону освојио је Тим Спирит, екипа на коју се углавном гледало као на аутсајдера. Ове сезоне, гиганти који се осећају према евентуалним победницима ће дати изјаву. Ово чини игре још узбудљивијим за фанове.

Ограничено присуство

Иако се чинило да свет излази из ограничења пандемије, откриће нових варијанти значи да организатори турнира морају да уведу више безбедносних мера. Капацитет људи који иду на места догађаја биће значајно смањен. Доказ о вакцинацији може бити неопходан на неким местима.

Уз то, Дота 2 лиге би требало да понуде одлагање у време када пандемија жели да шири мрак. Поред награда од 280.000 долара које се могу узети у сваком региону, узбуђење гледања тимова како се боре једни против других је нешто на шта треба обратити пажњу у сваком региону. Фанови се такође могу одлучити да прате неке од игара на мрежи како би смањили случајеве физичког контакта.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović

Најновије вести

Монополи ГО Победничка кампања: Освојите велике награде и бесплатне коцкице
2024-02-16

Монополи ГО Победничка кампања: Освојите велике награде и бесплатне коцкице

Новости