Новости

April 10, 2024

Рагинг Болт: Тхе Нев Кинг оф Покемон ВГЦ'с Метагаме

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Кључне Такеаваис:

  • Рагинг Болт је постао популаран, престигавши Флутер Мане као најбољи Парадокс Покемон на Европском међународном првенству.
  • Његово јединствено куцање Елецтриц/Драгон и свестраност чине га страшним противником против преовлађујућих језгара Трава/Ватра/Вода.
  • Потпис Рагинг Болта, Тхундерцлап, нуди стратешку предност, посебно против раније доминантних Покемона као што су Торнадус и Урсхифу Рапид Стрике.
  • Стручњаци верују да ће Рагинг Болт наставити да обликује метаигру, чак и са увођењем ограничених легендарних покемона у Пропису Г.

У свету такмичарске игре Покемона који се стално развија, појавио се нови шампион који ће уздрмати сцену. Рагинг Болт, парадокс Покемон представљен у Тхе Индиго Диск ДЛЦ за Покемон Сцарлет и Виолет, брзо се попео у редове и постао доминантна сила у ВГЦ метаигри. Како се Европско међународно првенство (ЕУИЦ) одвијало од 5. до 7. априла, Рагинг Болт не само да је показао своју моћ већ је и збацио са трона претходно доминантног Флуттер Манеа, привлачећи пажњу и професионалних играча и навијача.

Рагинг Болт: Тхе Нев Кинг оф Покемон ВГЦ'с Метагаме

Успон Рагинг Болт

Рагинг Болт-ов успон до истакнутости није само због његове импресивне статистике или јединственог куцања Елецтриц/Драгон. Оно што издваја овог Покемона је његова способност да "сабије много улога у једног Покемона", према регионалном шампиону Џозефу Угартеу. Његова свестраност и стратешка предност у односу на популарна језгра Грасс/Фире/Ватер чине га кључним додатком сваком такмичарском тиму.

Међународни шампион Алекс Гомес Берна истакао је значај Рагинг Болта у разбијању „најсломљенијег језгра било ког Покемон формата“. Са својим електричним/змајевим куцањем, Рагинг Болт представља огроман изазов за уобичајене форме Огерпона, ограничавајући њихову ефикасност и преобликујући стратегије борбе.

Свестрани Бехемот

Издржљивост и офанзивне способности Рагинг Болта додатно подижу његов статус у метаигри. Његова способност да издржи више удараца и остане у игри током дужих окрета, заједно са високом статистиком специјалног напада и приоритетним потезом Тхундерцлап, омогућава му да се ефикасно супротстави претходно доминантним силама као што су Торнадус и Урсхифу Рапид Стрике.

Креатор садржаја и регионални шампион Џејмс Бек нагласио је утицај Тхундерцлап-а, истичући његову снагу против кључних противника и његову улогу у растућој доминацији Рагинг Болт-а. Аарон "Цибертрон" Зхенг је такође истакао потенцијални утицај Рагинг Болт-а на предстојећи формат Уредбе Г, сугеришући да би могао редефинисати стратегије чак и у присуству ограничених легендарних покемона.

Гледајући унапред

Како Рагинг Болт наставља да прави таласе на ВГЦ сцени, његово јединствено позиционирање и стратешке предности су већ допринеле дефинисанијој и занимљивијој метаигри. Његов успех на ЕУИЦ-у је само почетак, са играчима и аналитичарима који жељно ишчекују да виде како ће се понашати у будућим такмичењима и форматима.

Појава Рагинг Болта као мета-дефинишућег Покемона наглашава динамичну природу такмичарске игре Покемона. Његов успон на врх је сведочанство текуће еволуције стратегија и бескрајних могућности које играчи могу да истражују и савладају.

(Први извештај: Дот Еспортс, април 2023.)

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović
ThunderPick
Бонус $2,000

Најновије вести

ЕлиГЕ: Северноамерички ветеран који сјаји у сезони 2024. Цоунтер-Стрике 2
2024-05-16

ЕлиГЕ: Северноамерички ветеран који сјаји у сезони 2024. Цоунтер-Стрике 2

Новости