Новости

February 14, 2024

Разумевање алгебарских спирала против псеудо-спирала: Уочавање преваранта

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Увод

Ако вам је час историје био изазов у ​​Персона 3 Релоад, припремите се за прву лекцију математике са госпођом Мијахаром 27.4. Разликовање између алгебарске спирале и псеудо-спирале само гледањем у њих може бити прилично незгодно. Хајде да заронимо у кључне тачке.

Разумевање алгебарских спирала против псеудо-спирала: Уочавање преваранта

Алгебарске спирале против псеудо-спирала

  • Спирала А није алгебарска спирала, док остале три спирале јесу.
  • Алгебарске спирале се могу приказати помоћу алгебарских једначина, док псеудоспирале имају једначине у облику р = ас^м, где је р полупречник закривљености, а с дужина лука.

Разумевање разлике

Упркос проналажењу објашњења разлике између алгебарских спирала и псеудо-спирала, то није пружило много јасноће. Једначине алгебарских спирала су алгебарске у односу на ρ и ϕ, док псеудоспирале имају другачији облик једначине.

Идентификовање преваранта

Чак и уз објашњење, и даље може бити изазов идентификовати преваранта међу четири спирале. Б, који подсећа на Архимедову спиралу, је алгебарска спирала, али остали су нејасни.

Закључак

Иако спирале госпође Мијахаре могу бити збуњујуће, добра вест је да неће бити укључене у испите на полугодишту. Дакле, можете једноставно одабрати А, зарадити поштовање својих другова из разреда и наставити даље. Само запамтите, вртлог од цимета више никада неће изгледати исто.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović
ThunderPick
Бонус $2,000

Најновије вести

Преко 100 играча ће се сукобити у ТФТ сету 11 у првом ЕМЕА Голден Спатула Цупу
2024-04-25

Преко 100 играча ће се сукобити у ТФТ сету 11 у првом ЕМЕА Голден Спатула Цупу

Новости