Новости

February 14, 2024

Сага о Селен Татсуки: прекид, отпорност и независност

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Од краја децембра 2023., ВТубер заједница је опчињена текућом сагом о Селен Тацуки и НИЈИСАЊИ ЕН-у. Селен Татсуки, талентовани стример и члан НИЈИСАЊИ ЕН-овог другог таласа ВТубер талената, брзо је постала популарна својом енергичном личношћу и импресивним вештинама играња. Међутим, њено путовање се изненада променило када је НИЈИСАЊИ ЕН раскинула уговор 5. фебруара 2024.

Сага о Селен Татсуки: прекид, отпорност и независност

Ко је Селен Татсуки?

Селен Тацуки, позната по својој хаотичној и такмичарској природи, постала је један од најомиљенијих стримера НИЈИСАЊИ ЕН-а. Са преко 800.000 ИоуТубе претплатника и 130.000 Твитцх пратилаца, била је сила на коју се мора рачунати у ВТубер заједници. Њен изненадни прекид оставио је фанове да се питају шта се догодило.

Тхе Терминатион

НИЈИСАЊИ ЕН и АНИЦОЛОР, матична компанија, објавили су саопштење на Твитеру у којем најављују раскид уговора Селен Тацуки. Компанија је као главне разлоге своје одлуке навела узастопна кршења уговора, обмањујуће изјаве на друштвеним платформама, непоштовање потврде права и сталне извештаје о неприкладном понашању. Међутим, специфичности ових тврдњи остају нејасне, са само два примера.

Контроверзе и опречне тврдње

Један од цитираних примера је упозорење дато Селен у мају 2023. због обмањујућих изјава које би могле да нашкоде репутацији компаније. Други пример укључивао је слављеничку насловницу ЛилиПицху'с Ласт Цуп оф Цоффее, коју је Селен објавила као божићни поклон својој заједници. НИЈИСАЊИ је тврдио да је Селен наставила са неовлашћеним постављањем насловнице, док су Селен и други извори, укључујући и саму Лили Пичу, оспорили ову тврдњу.

Селенина хоспитализација и наводи

Селен је открила да је хоспитализована након проблема са музичким спотом, наводећи као разлог несрећу. Међутим, након њеног прекида, појаснила је да је заправо хоспитализована због покушаја, вероватно мислећи на покушај самоубиства. Она је ово приписала унутрашњем малтретирању и токсичном окружењу у НИЈИСАЊИ ЕН-у. Изражена је и забринутост због НИЈИСАЊИ-јеве контроле над Селениним приватним налогом на Твитеру, где су изјаве у вези са њеном хоспитализацијом дате без појашњења да нису од саме стримерке.

НИЈИСАЊИ-јев одговор

НИЈИСАЊИ није јавно признао Селен од њеног раскида, осим изјаве акционарима АНИЦОЛОР-а у којој се напомиње да би финансијски утицај њеног раскида уговора био занемарљив. Међутим, третман Селена довео је до негативних последица по компанију, укључујући пад вредности акција и прекид заједничких пројеката других компанија и појединаца.

Тхе Афтерматх

Селен, која сада користи свој лични налог ДокиБирд, стекла је значајно следбенике од њеног укидања. Њен ИоуТубе канал је премашио 500.000 претплатника, а она прихвата своју новостечену независност као независни креатор. Она планира да се фокусира на креирање садржаја без корпоративних ограничења и нада се да ће напредовати у позитивној заједници која подржава.

У закључку, сага о Селен Татсуки и НИЈИСАЊИ ЕН је прича о прекиду и отпорности. Иако су специфичности раскида и даље нејасне, Селен је пронашла снагу у својој заједници и одлучна је да успе као независни креатор. Подржимо је и учимо из овог искуства, промовишући културу поштовања и разумевања у ВТубер заједници.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović

Најновије вести

Мега Инцинероар: промена игре или такмичарски промашај?
2024-04-13

Мега Инцинероар: промена игре или такмичарски промашај?

Новости