Новости

April 8, 2024

Урсалуна и Поригон2: Неочекивани шампиони Европе на међународном првенству

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Кључне Такеаваис

  • Урсалуна и Поригон2, који се обично не сматрају највећим претњама, одиграли су кључну улогу у победи Нилса Данлопа на Европском међународном првенству.
  • Упркос популарности Покемона као што су Инцинероар ​​и Флуттер Мане, Дунлопово стратешко коришћење Урсалуне и Поригона2 у условима Трицк Роом-а показало се да је променило игру.
  • Успех ових Покемона на такмичењу тако високог нивоа могао би да утиче на будуће саставе тимова и стратегије.

Европско међународно првенство (ЕУИЦ) протеклог викенда (од 5. до 7. априла) показало је огромну стратешку дубину и непредвидивост коју метаигра Покемон Сцарлет и Виолет може да понуди. Док су позната лица доминирала на страни ВГЦ-а, два неочекивана Покемона, Урсалуна и Поригон2, појавила су се као кључне компоненте победничког тима, пркосећи конвенционалној мудрости о томе шта представља конкурентску претњу.

Урсалуна и Поригон2: Неочекивани шампиони Европе на међународном првенству

Током ЕУИЦ-а, чинило се да се мета игра нагиње у корист познатих моћника као што су Инцинероар, Флуттер Мане, Урсхифу и Амоонгусс. Ови Покемони, у складу са својим јаким резултатима у биткама по Правилу Ф, чинили су окосницу многих тимова са најбољим учинком. Међутим, шампионски тим Нилса Дунлопа имао је две мање очекиване звезде: Урсалуну и Поригон2.

Урсалуна обично сигнализира стратегију собе за трикове због своје спорије брзине. Историјски гледано, играчи су га упарили са Креселијом, познатом по својој способности да постави Трицк Роом, омогућавајући споријим Покемонима да се први крећу. Ова синергија омогућава Урсалуни да покрене снажне нападе земљотреса, а да притом не оштети свог савезника опремљеног Левитатом, Креселију.

Међутим, у стратешком одласку, Данлоп је одабрао Поригон2 уместо Креселије за Урсалуниног сетера Трицк Роома. Привлачност Поригона2 лежи у његовој гломазности када је опремљен Евиолите-ом и његовим изненађујућим офанзивним способностима, захваљујући већој статистици специјалног напада и способности преузимања. Додељивањем Поригону2 типа Флиинг Тера, Дунлоп је обезбедио да може да избегне штету од земљотреса, показујући паметно прилагођавање традиционалној тактици собе за трикове.

Ефикасност овог двојца није се ослањала на постављање Трицк Роом-а на сваком мечу. У финалу против Тима Едвардса, Дунлопова стратешка флексибилност му је омогућила да обезбеди победу са и без присуства Урсалуне и Поригона2. Ова прилагодљивост наглашава важност разноврсних тимских састава у такмичарској игри Покемона.

Дунлопов тријумф, испрекидан ненамерном клетвом током његовог интервјуа после победе, бацио је рефлектор на Урсалунин такмичарски потенцијал. Ветеран ВГЦ Фиона Сзимкиевицз спекулисала је да би Урсалуна могао постати следећи мистериозни поклон за Међународно првенство Северне Америке (НАИЦ), с обзиром на његову новооткривену популарност и изазов да је стекне изван Скарлет и Виолет. Такав гест не само да би прославио Дунлопову иновативну стратегију, већ би и подстакао играче да истражују нове углове такмичења са овим страшним, али дивним медведом.

У пејзажу којим често доминирају позната лица, Дунлопов успех са Урсалуном и Поригоном2 у ЕУИЦ-у служи као подсетник на бескрајне могућности унутар Покемон ВГЦ-а. Док играчи и навијачи пробављају импликације ове неочекиване победе, метаигра би могла да види помак ка разноврснијим и креативнијим саставима тимова, доказујући још једном да иновација може победити конвенцију.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović
ThunderPick
Бонус $2,000

Најновије вести

ЕлиГЕ: Северноамерички ветеран који сјаји у сезони 2024. Цоунтер-Стрике 2
2024-05-16

ЕлиГЕ: Северноамерички ветеран који сјаји у сезони 2024. Цоунтер-Стрике 2

Новости