Румунија

У Румунији је клађење на еспорт на мрежи веома популарно. У земљи постоји неколико легалних сајтова за клађење на еспорт. Сваке године број расте. Све више и више кладионица пребацује своје преференције за клађење на интернет. Као резултат тога, све главне румунске кладионице су покренуле онлајн верзију. Ово омогућава потрошачима да се кладе чак и када су у покрету.

Од кључне је важности истражити бројне кладионице за еспорт. Постоји неколико најбољих румунских сајтова за клађење на еспорт. Играчи стога морају све да реше, од начина плаћања до функција и трикова. Ово ће помоћи сваком појединцу да пронађе локацију која ће одговарати њиховим захтевима.

Румунија
Сајтови за клађење на еспорт у Румунији

Сајтови за клађење на еспорт у Румунији

Лично испробавање кладионичара еспорта пружиће појединцу корисно знање. Они могу испробати корисност и видети колико им је удобно. Корисници сада могу да их упореде детаљније. Они ће моћи да кажу које кладионице имају нешто да понуде, а друге немају. Дакле, они могу одлучити који од њих се истичу ако то ураде како треба.

Учесници могу да изаберу своју идеалну кладионицу за еспорт након завршетка истраживања. Карактеристике и нечија удобност ће утицати на одлуку. Међутим, особа никада не би требало да ограничава своје опције клађења само на једну кладионицу. Требало би да користе другог кладионичара да учествују у уноснијим клађењем на еспорт.

Сајтови за клађење на еспорт у Румунији
Историја клађења на еспорт у Румунији

Историја клађења на еспорт у Румунији

Под комунистичком администрацијом, клађење на еспорт, као и сви други облици коцкања, било је незаконито. Истовремено се одвијало неколико илегалних операција. Након успостављања Демократије 1990. године, прва казина и клађење на еспорт постали су легални. Овај потез су добро прихватили и људи који живе у земља и страних посетилаца.

Почетком 2000-их, Румунија је отворила свој копнени сектор за еспорт клађење за иностране оператере. Станлеи Бет, са седиштем у Уједињеном Краљевству, била је једна од првих компанија која је инвестирала у земљи. Њихово пословање се удружило са румунском фирмом како би покренули значајну експанзију као тим. Компанија је сада један од водећих провајдера Еспортс клађења у Румунији.

Еспорт данас у Румунији

У Румунији је онлајн клађење на еСпорт већ дуго било фасцинантно тржиште. Почевши од 2010. године, неке кладионице су преместиле своје пословање са улице на интернет. Али неки коцкари су били сумњичави у вези са тим потезом. Међутим, све већи број њих је почео да искориштава привлачне понуде и подстицаје за клађење на еспортс на мрежи. Као резултат растуће конкуренције, неке кладионице су почеле да нуде сумњиве промоције. И управо је у овом тренутку у земљи постала очигледна потреба за експлицитним прописима.

Ново правно лице је основано 2015. Основана је Национална канцеларија за коцкање, или Официул Натионал ал Јоцурилор де Нороц. ОЊН има за циљ да надгледа рад онлајн и традиционалних еспорт кладионица. Да би се одржао етички услов постојања, такође је било неопходно поштовати сва применљива правила и прописе. После неколико година усвојен је нови сет правила. Као резултат тога, еСпортови су сада легални и регулисани у Румунији. Играчима је тренутно доступан широк спектар еспортских игара.

Историја клађења на еспорт у Румунији
Будућност еспорт клађења у Румунији

Будућност еспорт клађења у Румунији

Изгледи за онлајн спортско клађење остају неизвесни у Румунији. Оснивање регулаторног тела које би регулисало клађење унутар граница Румуније могло би бити корисно или штетно за овај сектор. Чини се да је то добро за раст индустрије, али може значити и почетак црних листа и блокирања ИСП-а.

Међутим, до сада је предузето само неколико радњи. Нејасно је колико ће ово трајати. Са широко распрострањеном популарношћу клађење на еспорт на мрежи као и друге активности клађења у Румунији, очекује се опрезан приступ.

Такође је нејасно шта је Европа стајала последњих неколико година. Постоји неизвесност да ли ће Румунија поштовати њихове директиве пошто су оне у прошлости биле занемарене. Али то ће утицати на количину притиска који влада може применити на процесоре плаћања. Друга ствар је што ће моћи да врше притисак на ИСП-ове без одобрења Европске комисије да то учине, што ће одржати црно тржиште у животу.

Шта се променило у историји и сада?

За почетак, сваки коцкар мора бити у стању да докаже свој идентитет. Еспортс кладионице су осмислиле нови метод да то ураде. „Упознајте свог купца“ или „КИЦ“ је термин који се користи да опише овај процес. Корисници ће морати да пошаљу копије докумената који показују њихову старост, држављанство и тренутну адресу.

Друго, када се коцкате на мрежи у Румунији, морају се платити различити порези. Играчи морају да плате порез од 2% када положе новац на своје коцкарске рачуне. Они не узимају у обзир одабрани начин плаћања. Постоје и порези на приход који расту пропорционално износу новца који су играчи освојили. Кладионица еспорта аутоматски одбија све ове порезе.

Такође, сваки еспорт оператер мора имати тренутну ОЊН лиценцу. Ова лиценца им омогућава да својим клијентима нуде услуге коцкања и игара на мрежи. Важи десет година. Пре истека периода, провајдери се морају обновити. Његов циљ је да осигура да ниједна фантомска компанија не украде новац од румунских коцкара.

Будућност еспорт клађења у Румунији
Да ли је коцкање легално у Румунији?

Да ли је коцкање легално у Румунији?

Казина су легална у овој држави југоисточне и централне Европе. Међутим, нација је успела да успостави помало збуњујући екосистем онлајн игара. Постоји само неколико прописа који се стриктно примењују. Румунију је окупирао Совјетски Савез након Другог светског рата. Иза гвоздене завесе била је међу комунистичким државама. Након пада комунизма у Европи, Румунија је постала демократска држава 1989. године и придружила се Европској унији 2007. године.

Законодавство о еспорту у Румунији

У Румунији до недавно није било прописа у вези са онлајн коцкањем. Као резултат тога, Румуни који се кладе на спорт могу да користе било који од светских сајтова за клађење, као и било коју од домаћих фирми које су поставиле своје сајтове за клађење 2000-их.

Румунија је првобитно представила нацрт закона Европској комисији 2010. године како би пооштрила контролу ових интернет провајдера. ЕК их је одбила, наводећи као озбиљну забринутост намјеру Румуније да лиценцира искључиво фирме са копненим активностима унутар својих граница. Упркос томе, Румунија је безуспешно покушала да спроведе ове законе док је радила на другим предлозима.

Закон донесен у априлу 2013. сигнализира нови поглед на интернет тржиште. Међутим, многе забринутости које је изразила Европска комисија су сачуване. Основана је нова Национална канцеларија за коцкање за управљање и онлајн и земаљским лиценцама за коцкање, а влада је повећала своје напоре да подстакне предузећа у иностранству да се пријаве за онлајн лиценце. Упркос молбама да се опорезују интернет коцкање и забрани оператери без румунских дозвола, мало је помака направљено.

Утицаји закона

Као резултат тога, румунски кладионичари ће моћи да наставе да користе међународне услуге клађења са приличном лакоћом. Ово је посебно тачно јер не постоје или предложена правила која би клађење на овим сајтовима учинила незаконитим. Као резултат закона, неколико организација је престало да пружа услуге румунским кладионицима или, на пример, Бвин партија, одбило је да прихвати нове пријаве.
Ако већ постоје друге веб странице, ово је обично део већег плана ових компанија да заштите своје инвеститоре и да изгледају кредибилније другим регулаторима, посебно у Сједињеним Државама.

Да ли је коцкање легално у Румунији?
Кладионице у Румунији

Кладионице у Румунији

Пошто се у румунском законодавству о коцкању пре 2009. није посебно помињало интернет клађење, међународне кладионице на мрежи су могле слободно да раде на тржишту. Међутим, 2010. године, влада је направила велики корак ка легализацији онлајн клађења у Румунији оснивањем регулаторног тела.

Тачније, Национална канцеларија за игре на срећу (ОЊН) основана је 27. марта 2013. године и држава јој је одмах дозволила да даје лиценце интернет компанијама. Међутим, да би добио онлајн лиценцу, оператер такође мора имати физичко присуство ван мреже у земљи, у складу са почетним стандардима лиценцирања. Дана 29. децембра 2014. године донета је Уредба о ванредним ситуацијама број 92 којом су измењена правила лиценцирања.

Међународни оператери

Међународни оператери на мрежи више не морају да добијају лиценцу за коцкање ван мреже да би се пријавили за локалну лиценцу. У фебруару 2016. године коначно је усвојен важећи законодавни оквир. Према закону, свака кладионица у Румунији, било домаћа или страна, мора имати важећу лиценцу класе 1 коју је издао ОЊН да би пословао у земљи. Људи задужени за екосистем за клађење на мрежи, као што су процесори плаћања и добављачи софтвера, морају да добију лиценцу класе 2 од ОЊН-а. Ово је саопштила Влада у одлуци од 23. јуна 2016. године.

Порези

За коцкаре, добици су ослобођени пореза. У недавном закону било је предлога да се награде изнад 600 РОН опорезују по стопи од 25%. Ова идеја је накнадно отказана, а пореско оптерећење је пребачено на оператере, који увек остварују профит, а не на купце који редовно губе новац. Многе земље ЕУ и даље дозвољавају Румунима да се кладе на спорт без плаћања пореза на своје добитке.

Кладионице у Румунији
Омиљене игре играча Румуније

Омиљене игре играча Румуније

Од увођења такмичарских модова у видео игрице, посвећени играчи су покушавали да докажу да су они највећи. За Румуне, посебно млађе људе жељне да покажу своје способности, конкурентски бизнис игара, посебно еСпорт, показао се као одлична дестинација за њих и њихове пријатеље. Цоунтер-Стрике је румунски најпопуларнија еспорт игра, са професионалним тимовима у земљи. И кладионичари воле игру!

Многи људи одлучују да се хвале својим фраговима, убиствима, циљевима и другим виртуелним достигнућима на друштвеним медијима, али само неколицина је наставила да се професионално такмичи. Пре много година, када су концепти попут Дота 2 Тхе Интернатионал или Леагуе оф Легендс Цхампионс Сериес још увек били само мисли, многи интернет кафеи су одржавали догађаје, углавном да би привукли купце на своје локације.

Заједница еСпорта расте скоковима и границама. Раст је углавном захваљујући напорима попут оних из ПГЛ-а. Ентитет организује Дреам Хацк такмичења под лиценцом у Букурешту. Шира јавност може уживати у низу најбољи тимови и играчи.

Игре Леагуе оф Легендс, Хеартхстоне, па чак и Хероес оф тхе Сторм постале су уобичајене међу румунским ентузијастима еспорта. Друге популарне игре су СтарЦрафт, ПУБГ, Цалл оф Дути, Оверватцх и многи други нови наслови.

Омиљене игре играча Румуније
Начини плаћања у Румунији

Начини плаћања у Румунији

Играчи који користе најбоље сајтове за клађење у еспорту у Румунији имају различите опције плаћања. Многи страни сајтови за клађење, посебно они лиценцирани у Европи, доступни су у Румунији. Међутим, постоји неколико њих који омогућавају играчима да се коцкају у румунским лејима. Због тога корисници морају да бирају између тога да им је стање у еврима или другој валути.

Због недостатка ограничења које су румунске банке наметнуле на иностране сајтове за клађење на еспорт, депоновање и повлачење средстава са ових сајтова је прилично једноставно. Многи издаваоци дебитних картица, као и Виса и МастерЦард кредитне картице, су уобичајено прихваћени. Они нуде ниске трошкове трансакције.

Кредитне картице су једна од најпопуларнијих широко коришћени системи плаћања на планети. Недостатак накнада за услуге је значајна предност. Међутим, када корисници желе да повуку свој новац, треба да имају на уму да им је потребно неко време да га врате. Већина банака може издати ове популарне картице.

Још један познати метод који румунске еспорт кладионице дозвољавају су е-новчаници. Омогућавају корисницима да брзо уплате и исплате. Нетеллер и Скрилл су два од најпопуларнијих новчаника на мрежи у земљи. Они олакшавају обављање брзих онлајн трансакција.

Начини плаћања у Румунији
ФАКс

ФАКс

Да ли је легално клађење на мрежи у Румунији?

У Румунији је коцкање легално иу свом земаљском иу интернет облику.

Да ли је легално коцкати се еспортом у Румунији?

У Румунији је клађење на еспорт дозвољено као и други облици коцкања. Већ постоји око 20 предузећа која држе продавнице и киоске широм Румуније. Међутим, играче треба упозорити да постоје бројна нелегална предузећа. Ово треба избегавати по сваку цену.

Да ли у Румунији постоји клађење на мобилно еСпорт?

Већ неко време Румуни могу да се кладе на своје омиљене спортске тимове на мрежи користећи своје мобилне уређаје. Исто важи и за оператере еСпорта, који су сви развили интерфејсе за клађење прилагођене мобилним уређајима како би цео процес био много лакши.

Да ли постоје бонуси за еспорт кладиоце у Румунији?

Има их неколико. Великодушни бонус добродошлице је само почетак. Осим тога, ту су бонуси за поновно учитавање, подстицаји за бесплатне клађење, промоције за препоруку пријатеља и још много тога.

На које еспорт игре појединци могу да се кладе у Румунији?

Сајтови за клађење на еспорт пружају квоте за ЛОЛ, ДОТА, Оверватцх, ЦС: ГО, Фортните и Цалл оф Дути.

Која је старосна граница за коцкање у Румунији?

Да би се регистровали и кладили на еСпорт за прави новац у Румунији, корисници морају имати 18 или више година.

ФАКс