Evil Geniuses

November 23, 2023

Зли генији за које се прича да напуштају индустрију еспорта: потенцијални утицај и финансијски изазови

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Недавно су се појавиле тврдње које сугеришу да се Евил Гениусес, истакнута еспорт организација, можда спрема да напусти индустрију. Ове тврдње, које су изнели 'инсајдери из индустрије', објављене су у Спортском пословном журналу. Спекулације су се појавиле након што су Евил Гениусес одлучили да се повуку из ЛЦС (Леагуе оф Легендс Цхампионсхип Сериес). Наведено је да је организација активно покушавала да прода своју еспорт дивизију, али до сада ниједан купац није показао интересовање.

Зли генији за које се прича да напуштају индустрију еспорта: потенцијални утицај и финансијски изазови

Потенцијални утицај

Иако је важно напоменути да ове тврдње тренутно нису потврђене, ако су истините, могле би имати значајне импликације на индустрију еспорта. Евил Гениусес су дуго присутни у еспорту од раних 2000-их и учествовали су у различитим еспорт дисциплинама.

Бриге за зле геније

Евил Гениусес су недавно постигли успех тако што су освојили ВАЛОРАНТ Цхампс турнир и освојили прво место, заједно са наградом од милион долара. Међутим, постоји забринутост за будућност организације. Распустио је свој Дота 2 списак, који се налазио у Јужној Америци, а постоје неизвесности око његових тимова у Цоунтер-Стрике 2 и ВАЛОРАНТ-у.

Чланак у Спортском пословном журналу није навео конкретне детаље, али је истакао очигледну намеру Евил Гениусес-а да прода своју еспорт дивизију, било у целини или у деловима.

Финансијски изазови

Потенцијални одлазак Евил Гениусес-а из еспорта може бити резултат изазовног економског пејзажа у индустрији. Ове године су се појавили извештаји који сугеришу да се организација суочила са финансијским потешкоћама и да ради са ограниченим бројем особља.

Утицај на индустрију

Ако Евил Гениусес заиста напусти еспорт сцену, то би био значајан ударац за индустрију. Ове године је већ дошло до бројних отпуштања, затварања организација и пропала партнерства. Одлазак истакнуте организације као што је Евил Гениусес додатно би подвукао борбу са којом се суочава еспорт.

За више ажурирања о индустрији еспорта, посетите Еспортс.нет.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović
undefined is not available in your country. Please try:

Најновије вести

Друга половина сезоне АЛГС 2024: Дубоко уроњење у феномен еспорта
2024-06-02

Друга половина сезоне АЛГС 2024: Дубоко уроњење у феномен еспорта

Новости