Све о клађењу на Team OG

ОГ је европска еспортска организација, најпознатија по свом Дота 2 тиму који је победио на међународним турнирима 2018. и 2019. године. Такође имају функцију у другим еспорт такмичењима, укључујући Цоунтер-Стрике: Глобал Оффенсиве и Валорант. Тим ОГ је један од омиљених светских тимова у еспорту са процењеном зарадом од 34,921,062 долара (у марту 2022.).

Тим има играче из целог света, а спонзоришу их БМВ, Ред Булл, СтеелСериес, Сецретлаб и Винтермуте.

Све о клађењу на Team OG
Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Скромни почеци

Тим ОГ је настао из пепела опскурног тима познатог као (Монкеи) Бусинесс. Оснивачи тима, Тал Аизик (Фли) и Јохан Сундстеин (Н0таил) су се упознали док су играли Хероес оф Невертх. На крају су се придружили Дота 2 тиму, Фнатиц. Пошто су дуго безуспешно мењали тимове, одлучили су да промене стратегију. У августу 2015. формирали су нови тим под именом (мајмун) Бусинесс, мислећи да ће га користити као средство за успех у свету еСпорта.

Два месеца касније, тај тим је распуштен због недостатка резултата. Тал и Јохан нису знали да је ово почетак њиховог легендарног тима ОГ. Двојац је веровао да ако тим остане на окупу довољно дуго, ништа им неће бити тешко да победе. Ово је био принцип на коме је група основана. И да, ова стратегија може да функционише на папиру, али је скоро немогућа у пракси – за већину људи, тј. Међутим, ово није било тако за ове легендарне звезде еСпорта.

Успон гиганта

То се догодило током сезоне 2015/2016. Тим ОГ остварио подвиг о коме су други тимови могли само да сањају у својој првој сезони. Током те сезоне, били су први у ДреамЛеагуе сезони 4 и освојили Мајор у Франкфурту 2015. Након овог успеха, тим је стагнирао неколико месеци, али је био јак да подигне титулу ДреамЛеагуе сезоне 5 и Манила Мајор 2016 и ЕСЛ Франкфурт 2016.

Сходно томе, ОГ се квалификовао за Тхе Интернатионал 2016, турнир на коме су их сматрали фаворитима. Међутим, нису победити на турниру и елиминисани су после два пораза.

Пошто је постао незадовољан резултатом, ОГ је морао да промени списак. Мирацле-, Цр1т, МоонМеандер су заменили Анатхан "ана" Пхам, Јессе "Јерак" Ваиникка и Густав "с4" Магнуссон.

Даље реструктурирање (2020. до данас)

2020. године, Ана је напустила Теам ОГ на продужену паузу до следеће сезоне Дота Про Цирцуит-а. ЈерАк се повукао, а Цеб је отишао да помогне у развоју других играча. Сакса Саздов, МидОне Наи Зхенг и Сумаил Хассан дошли су на њихово место.

Сумаил је напустио тим у јулу 2020, а на његово место дошао је Цеб. МидОне је напустио списак у марту 2021, а Ана се вратила на кратко пре него што је у јуну објавила да се повлачи. Тим би брзо дао оставку на Сумаил и квалификовао се за Тхе Интернатионал 2021, али је изгубио са 2-0 од евентуалног шампиона, Теам Спирит-а, у доњој групи. У новембру 2021, Сумаил и Сакса су отишли, а Цеб се повукао. Попсон и Н0таил напустили су активни списак да би се бавили другим интересима.

У новембру 2021., ОГ је најавио нови списак који садржи следеће:

 • Михаил "Миша" Агатов
 • Артем "Јураги" Голубиев
 • Божидар „бзм“ Богданов
 • Аммар "АТФ" Ал-Ассаф
 • Томи "Таига" Ле

Најјаче игре тима ОГ

Тим ОГ је регистровао своје присуство у више еспортских игара. Ево најјачих утакмица тима.

Дота 2

Као што је раније речено, ОГ Еспортс је имао импресиван успех у Дота 2 такмичењу од свог дебија. Они су први тим који је освојио огромна четири Дота 2 Валве турнира. И, то је једини тим који је два пута освојио Светско првенство у Дота 2. Да, достигнућа тима ОГ на Дота 2 турнирима тек треба да се упореде.

ЦС: ГО

ОГ Еспортс се придружио ЦС: ГО у децембру 2019. са Мантуу, НБК-, Валдеом и Алексибом на њиховом списку. Тренутни списак укључује ФламеЗ, н
Нико, Мантуу, Алексиб и Валде. Иако Тим ОГ није био тако успешан у овој игри као у Дота 2, њихова достигнућа (као што ћете видети касније у овом посту) у ЦС: ГО до сада су и даље импресивна.

Валорант

ОГ је дебитовао у Валоранту у фебруару 2021. са уНКОЕ, ТвиК, ОниБи, аКм и Еллементом на листи. Тим је до сада играо само на неколико Валорант турнира. Навијачи би држали палчеве за већа достигнућа у овој игри.

Зашто је Теам ОГ популаран?

ОГ Еспортс је врхунски и познати еспорт тим, с обзиром да је освојио више Дота 2 турнира него било који други тим. Као што је раније поменуто, они су једини тим који је освојио два Мајор Дота 2 шампионата заредом. Њихови недавни ЦС: ГО и Валорант тимови нису постигли много, али њихови спискови су обећавајући. Сада би тако успешан тим био популаран међу кладионичарима. Али који други фактори га чине једним од најпопуларнијих еСпорт тимова за клађење?

Широк спектар тржишта клађења

Међу тржиштима за клађење у еспорту доступним на тим ОГ сајтовима за клађење на еспорт су тоталне мапе, више/испод, хендикеп опклада, прва мапа, победник мапе, потпуни победник, да споменемо само неке. Купци воле када ставе свој новац где желе.

Бонуси

Играчи ће увек наћи бонусе на неком од њих најбоље ОГ сајтове за еспорт клађење. Ове понуде обезбеђују додатна средства да би се кладионици покренули и задржали да играју, повећавајући њихове шансе за победу.

Доступност

Играчи не морају да пронађу најбоље сајтове за клађење на еспорт да би приступили тимским ОГ утакмицама. То је зато што су мечеви доступни на готово свим сајтовима за клађење на еспорт.

Награде и резултати тима ОГ

Ниједан Дота 2 тим нема тако легендарни статус као Дота 2. Тим је доживео много успеха, укључујући победу у два званична Валве турнира у Дота 2 и победу у Франкфурту и Манила Мајор 2016. Након што је елиминисан са 2016 Интернатионал и успео је са само 9- 12. на Схангхаи Мајор-у, ОГ је освојио Бостон Мајор 2016. и постао 2. на Тхе Суммит 6. По сопственим речима, Реддит је тврдио да је Тим ОГ 'Краљеви Доте'

Иако успех који је постигао овај тим може да буде париран или чак надмашен од стране других еСпорт тимова у данима који долазе, место тима ОГ у историји еспорта ће заувек остати нетакнуто. Да, тим је можда имао потешкоћа, с времена на време мењајући састав, али то је учињено само да би се обезбедио успех. Дакле, које је резултате овај тим постигао до сада (од 2022. године)? Па, фокусираћемо се на две еспорт игре: Дота 2 и Цоунтер-Стрике: Глобал Оффенсиве (ЦС: ГО).

Дота 2

 • Франкфурт Мајор 2015- 1
 • Манила Мајор 2016- 1
 • ЕСЛ Оне Франкфурт 2016- 1
 • Бостон Мајор 2016- 1
 • Кијевски мајор 2017- 1
 • Тхе Интернатионал 2017- 7-8тх
 • Међународни 2018- 1
 • Међународни 2019- 1

Што се тиче новчаних награда, тим је кући однео 1.110.000 долара током Мајора у Франкфурту 2015, док би на Манила Мајор 2016. и ЕСЛ Оне Франкфурт 2016. освојили 1.110.000 долара и 157.273 долара, респективно. То није све; Тим ОГ је освојио још 1.000.000 долара и 1.000.000 долара на Тхе Бостон Мајор 2016 и Тхе Киев Мајор 2017, респективно.

То је запањујућа количина новца, посебно ако тим побеђује у брзом низу. Август 2017. је био још један тренутак да тим освоји огроман наградни фонд од 617.198 долара током Тхе Интернатионал-а, иако тим није дошао на прво место. Међутим, наредне две године би дошле са великим новчаним добицима, укључујући 11.234.158 долара (Тхе Интернатионал 2018) и 15.620.181 долара (Тхе Интернатионал 2019).

ЦС: ГО

Ево резимеа њихових недавних успеха.

 • Цс-самит 5- 3.-4. (21.500 УСД)
 • БЛАСТ Премиер: Пролеће 2020. регуларна сезона – 4.- 6. (35.000 долара)
 • ЕСЛ Про Леагуе Сезона 11: Европа – 6. (31.000 долара)
 • Интел Ектреме Мастерс КСВ-Нев Иорк Онлине: Европа- 2. (30.000 УСД)
 • Фласхпоинт, сезона 2-2. (250.000 долара)
 • Спринг Свеет Спринг #2- 1. (40.000 долара)
 • Интел Ектреме Мастерс КСВИ-лето- 2. (42.000 долара)
 • ЕСЛ Про Леагуе Сезона 14- 3.-4. (55.000$)

Најбољи и најпопуларнији играчи тима ОГ

Јохан 'Н0таил' Сундстеин

Н0таил је популарна Дота личност позната по својим шутевима у игри и руковању микро интензивним херојима. Он је један од оснивача тима ОГ, једног од најбољих еспорт тимова икада, са многим достигнућима иза себе. Од формирања супер тимова и спискова у последњем тренутку до освајања Мајорса и Аегиса, Данац је урадио и успео у скоро свему што је требало да се уради.

Сиед Сумаил 'СумаиЛ' Хассан

Први пут је избио на сцену 2015. и успоставио се као један од најбољих светских средњих играча пре него што је ушао у историју на Међународна исте године. Помогао је Евиле Гениусима да освоје ТИ 2015 са 16 година, поставши не само најмлађи победник турнира већ и први еспортер који је зарадио милион долара.

Топиас 'Топсон' Таавитсаинен

Фин се придружио ОГ-у 2018. У то време, никада није био у плаћеном тиму највишег нивоа и имао је само ограничено искуство у ЛАН-у. На изненађење многих, добио је прилику да игра на највећој сцени од свих и доказао да заслужује да буде тамо. За две године је већ освојио две титуле: ТИ8 и ТИ9. Од тада је стекао култ следбеника. Топиас бира неке од најтежих хероја за игру и чини да то изгледа лако. Ово није изненађујуће с обзиром да је почео да игра Доту са непуних осам година.

Остали најпопуларнији играчи Теам ОГ били су Иеик' МидОне' Наи Зхенг и Мартин' Сакса' Саздов.

Где и како се кладити на Тим ОГ?

Клађење на Теам ОГ може бити забавно и исплативо, с обзиром да је тим увек фаворит, посебно на Дота 2 турнирима. Међутим, потребно је време и истраживање да би се поставиле добре опкладе.

Одабир најбољих сајтова за клађење на еспорт

Све почиње са избор праве кладионице. Пре него што ставите опкладе за прави новац, уверите се да је платформа добро регулисана и лиценцирана. Такође, упоредите квоте за неколико еспорт кладионица да бисте добили најбоље понуде. Неке од најбољих ОГ сајтова за клађење су Ривалри, Пиннацле, Луцкбок, ГГ.Бет и Лоотбет. Овде ћете пронаћи различите опције плаћања, поуздану корисничку подршку, издашне бонусе и конкурентне квоте.

Учење статистике тима

На статистику еспорт тимова утиче низ фактора, укључујући недавну форму и тренутни списак тимова. Познавање ових статистика ће вам помоћи да развијете а добра стратегија клађења и идентификовати најбоље могућности за клађење. Пронађите ове податке на сајтовима за предвиђање еспорта, као што су Еспортс Цхартс и ХЛТВ.

Клађење у оквиру буџета

Најбоље је да одредите буџет за своје коцкање и да га се држите. Такође би помогло ако се кладите само на износе које можете себи приуштити да изгубите. Ова стратегија ће вам помоћи да знате када да престанете са коцкањем, без обзира да ли сте испред кладионице или не.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović