Кладите се на Six Invitational 2024

Убисофтов Сик Инвитатионал прави име на глобалним еспорт турнирима. Годишњи Раинбов Сик Сиеге професионални онлајн турнири у еспорту привлаче неке од најбољих талената за игре на свету. Са седиштем у Монтреалу, где Убисофт ради на развоју игре, турнир угошћује тимове који се такмиче у првенству попут Светског купа.

2021. године организатори догађаја су одложили такмичење због затварања граница у Француској. Заказано да се одржи у Паризу 2022. године због текуће пандемије, играчи такмичења ће се састати у Палати Бронгниарт. Из безбедносних разлога, догађај неће имати публику. Као први велики догађај од 2020. године, организатори Раинбов Сик-а очекују снажну гледаност на мрежи.

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

О Сик Инвитатионал

Окупља 19 тимова који ће се такмичити у двоструком елиминационом, међурегионалном турниру. Организатори догађаја повећали су број турнирских утакмица. Екипе су подељене у две групе према броју носилаца. Учесници ће играти у комбинованој 81 утакмици подељеној између четири региона на сцени. Најбољих 8 екипа из сваке групе наставља у плеј-оф.

Играчи турнира добијају подршку од глобалних навијача Раинбов Сик Сиеге-а и заједница из целог света. Заједнице доприносе Баттле Пасс-у, који помаже да се достигне максимални наградни фонд од 3.000.000 долара. Новчана награда се дели у процентима. Првопласирани тимови освајају милион долара или 33,3 одсто наградног фонда. Друго место осваја 450.000 долара или 15 одсто. Треће место осваја 240.000 долара или 8 процената. Екипе на деветнаестом и двадесетом месту освајају 30.000 долара или 1 одсто наградног фонда.

Такмичећи се у рачунарској поставци заснованој на ЛАН-у, тимови су под строгим санитарним захтевима. Сик Инвитатионал сарађује са АЦЕПС-ом, агенцијом за здравље и безбедност и ИСМА-ом, агенцијом за медицинску помоћ како би се осигурала безбедност играча. Влада Француске такође ради у сарадњи са организаторима догађаја на имплементацији безбедног, контролисаног окружења, које следи смернице које су поставиле локалне власти и здравствене агенције.

Раинбов Сик Сиеге

Пуцач у првом лицу Раинбов Сик Сиеге игра дозвољава различитим оператерима по еспорт лиги да учествују. Играчи контролишу виртуелне оператере различитих националности, гаџета и оружја. Са асиметричном структуром, тимови можда неће добити једнаке способности. Јединице за борбу против тероризма се у игри зову ФБИ СВАТ и спасавају америчке таоце.

Међу браниоцима и нападачима су и немачки ГСГ-9, британски САС, француски ГИГН и руски Спетсназ. Свака јединица садржи за оператере. Играчи могу ангажовати оператера са могућношћу избора опреме и способности. Бирање нових оператера се дешава на почетку рунде. Куповина у игри омогућава оператерима да купују кредите за козметичке артикле, брже добијање оператера или оружје.

Након почетка рунде, нападачи бирају тачке за покретање напада, а одбрамбени играчи такође одлучују о стратегији одбране. Током кратког временског периода припреме, нападачи контролишу беспилотне летелице за извиђање мапе у потрази за опозиционим оператерима, намештањима, циљевима и замкама. Мапе дозвољавају блиску борбу, дозвољавајући поновно појављивање само након завршетка рунде.

Играчи чији ликови умиру током игре могу користити режим подршке за приступ дрону и сигурносним камерама и обавестити свој тим о активностима и локацијама непријатеља. Лежерне утакмице трају четири минута, а рангиране три минута. Тимски рад је неопходан за играче Р6 да би победили противнички тим. Комуникацијом са сваким тимским играчем, члан тима може у потпуности да искористи своје способности и заврши циљ.

У режиму посматрача, играч може посматрати различите углове меча. У ствари, игра је усредсређена на уништавање животне средине. Играчи уништавају структуре експлозивом или мецима. Након што уништи окружење, тим може добити предност од непријатеља. Играчи који користе креативност и стратегију у игри боље су у стању да се крећу кроз систем. Карактеристике игре укључују систем пенетрације, који мање оштећује непријатеља када меци прођу кроз структуре.

Тимови одбране могу утврдити зидове и користити штитове за заштиту. Међутим, непријатељ може пробити или уништити ове заштите експлозивом и другим направама. Браниоци користе замке, укључујући бодљикаву жицу на свим мапама. Играчи се могу спуштати кроз прозоре, уништавати подове и упасти у заседу противничком тиму. Гранате и пуњења су вредни алати за уништавање, који су ограничени у свакој рунди.

Р6 режими игре

На почетку, играчи имају 11 мапа и 5 модова за избор пре лансирања. Додатни садржај за преузимање укључује укупно 20 мапа за играње. Режими играња укључују следеће карактеристике:

 • Талац: Нападачи узимају браниоце као таоце у режиму за више играча. Одбрамбени играчи имају за циљ да успешно осујети игру нападача елиминишући сваког оператера у противничком тиму или бране таоце током игре. Ако талац умре, тим у нападу побеђује у рунди.
 • Бомба: У режиму бомбе, нападачи морају пронаћи и деактивирати једну од две бомбе. За победу, браниоци су одговорни за убијање нападача или уништавање деактиватора бомбе. Чак и ако браниоци побију све нападаче, морају уништити дефузер, ако је већ постављен.
 • Подручје: У режиму безбедног подручја, браниоци штите контејнерску собу од биолошке опасности, док нападачи покушавају да се боре и обезбеде контејнер. На крају режима, или контејнер биолошке опасности добијају нападачи или сви играчи једног тима погину у игри.
 • Тактички: Овај режим омогућава играчима да означе противнике и виде саиграче кроз зидове. Са великим нагласком на тимском раду и реализму, уклања функције хеадс-уп дисплеја.
 • обука: У соло играма или игри за више играча, до пет играча се понашају као браниоци или нападачи док се боре са таласима противника контролисаних вештачком интелигенцијом кроз различите модове, укључујући таоца, бомбу и елиминацију.
 • Избијање: За ограничено време, Операција Химера је приказала тимове од 3 играча један против другог. Један тим је људска мутација којом управља вештачка интелигенција инфицирана ванземаљским паразитом. У овом режиму, играчи морају да превазиђу потешкоће, као што је пријатељска ватра на теже од две тешкоће у режиму.

Популарност

О популарности игре сведочи чињеница да Шест Инвитатионал еспортс шампионата је један од најпопуларнијих термина за претрагу на интернету са милионима који се кладе на еспорт турнире. По гледаности, приходима и популарности клађења, Сик Инвитатионал је високо рангиран. Пошто је игра годинама била на сцени клађења, турнир је конкурентан неким од највећих еспорт турнира на тржишту.

Од самог почетка, креативни начини игре и тимска сарадња су освојили срца гејмера широм света. За само две године, први догађај Сик Инвитатионал у Монтреалу, Канада 2017. године, помогао је да се популарност игре повећа. Наградни фонд од 100.000 долара био је довољан да подстакне успех игре. Следеће године, наградни фонд је био још већи на 500.000 долара, а до 2019. је учетворостручен на 2 милиона долара. Са укупним фондом од 3 милиона долара за турнир 2022. године, срећни победник догађаја одлази кући са милион наградног фонда.

Шест Инвитатионал-ових победничких тимова и највећих тренутака

Далеко, организатори очекују да ће турнир 2022. бити један од таквих најбољи еспорт турнири. Интересовање је подстакнуто растућом популарношћу игре и милионским наградним фондом. Неки од најпопуларнијих тимова су ССГ, Пента, Г2, цТм и Елевате, који су шампиони. Елевате и цТм су заправо победили на Инвитатионалс 2017, док су Г2 и Емпире доследно успешни у победи над конкуренцијом на најбољим еспорт турнирима.

Где и како се кладити на Сик Инвитатионал?

Учење о клађењу на еспорт турнирима је тешко. Кладионици морају лоцирати угледног сајтови за клађење на еспорт на мрежи са повољним квотама Сик Инвитатионал за клађење. Претраживање на мрежи и преглед рецензија тренутних кладионичара може помоћи новим кладионичарима да донесу информисану одлуку о томе где да се кладе.

Неке од најпопуларнијих платформи за спортске кладионице нуде следеће:

 • Брзе опкладе
 • Различите опције плаћања
 • Повољне квоте
 • Одлична услуга за кориснике
 • Великодушни бонуси
 • Веб локације једноставне за навигацију
 • Једноставни интерфејси
 • Списак еспорт турнира

Када коцкар одабере сајтове за клађење на еспортс на мрежи за клађење на главним еспорт турнирима, он може прегледати опције клађења и квоте да одабере врсту опкладе. Након одабира одређеног меча, истраживање статистике ће вам помоћи бирајући најбоље тимове. Време је да положите опкладу. Након што се меч или турнир заврши, кладионица ће обавестити власника рачуна кладионица да ли је победио.

Сик Инвитатионал је један од највећих еспорт турнира на свету. Са наградним фондом од 3 милиона долара, турнир је најбоља реклама за Убисофтову игру Сик Сиеге. Популарност игре наставља да расте, подстакнута глобалном базом обожаватеља, која се пријављује на мрежи да би играла и гледала професионалце током популарних мечева. За само неколико година, Инвитатионал је израстао у један од најпопуларнијих догађаја на вебу, привлачећи гледаоце из целог света да уживају у тимовима који убијају или буду убијени у игри духовитости.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović

Најновије вести

Топ 5 еспортс кладионичарских турнира 2022
2022-12-08

Топ 5 еспортс кладионичарских турнира 2022

Еспортс се шири, а више такмичења и игара се укључује на тржишта клађења. Није изненађујуће да клађење на еспорт расте у популарности, с обзиром на то колико су спортска такмичења постала популарна последњих година.