10 Најбољи сајтови за клађење на еСпорт у Босна и Херцеговина

Упркос томе што има један од најнижих животних стандарда у Европи, Босна и Херцеговина има успјешну индустрију игара на срећу. Најчешћи тип клађења у Босни и Херцеговини је спортско клађење, које укључује клађење на еСпорт. И физичко и онлајн клађење су у потпуности регулисане у Босни и Херцеговини од увођења прописа о коцкању 2015. године.

Светски оператери за онлине еспорт клађење спремно прихватају босанске играче. Такође, локални оператери могу да раде након добијања потребних дозвола од регионалних влада.

10 Најбољи сајтови за клађење на еСпорт у Босна и Херцеговина
Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Еспортс кладионице у Босни и Херцеговини

Свет клађења на видео игре стално се развија. Посљедњих неколико година биле су занимљиве за бх. играче. Као уобичајено са већина земаља, закони и прописи често мењају шта је и шта није дозвољено на сцени клађења. Нова правила у Босни промијенила су начин на који се опћенито гледа на клађење. Ово је за разлику од прошлости када је клађење на е-спорт на мрежи било потпуно нерегулисано.

Босанскохерцеговачки играчи данас могу слободно играти гдје год желе, иако се то не препоручује. Локалне кладионице се охрабрују у овој европској нацији. Међутим, ове компаније пружају само мали избор игара и наплаћују порез од 10% на добитке преко 50 евра.

Стога многи играчи настављају да фаворизују играње на страним веб локацијама. Највећи изазов на овим међународним сајтовима је како играч превазилази почетни изазов депоновања и повлачења новца на свој рачун. Након тога, може се играти без прекида и уживати у истој врсти узбуђења као и играчи широм света.

Историја еспорт клађења у Босни и Херцеговини

Од 1992. године коцкање је дозвољено и изненађујуће добро контролисано у Босни и Херцеговини. Земља је била део Југославије пре 1992. године; стога су важили југословенски прописи о коцкању. Након стицања независности, у земљи су настале две аутономне области.

Разумевање ове разлике је кључно јер не постоји национални политички оквир или закон о коцкању на државном нивоу. Иако је закон о играма на срећу исти за оба региона, локални закони, примена и ставови се значајно разликују у оба региона.

Закон о играма на срећу, ратификован 2015. године, послужио је као прва модерна регулатива о коцкању у земљи. Касније је промењен 2019. како би укључио строжа правила и повећао порезе на коцкарске установе. Амандман из 2019. укључује и увођење пореза на онлајн игре.

Разноврсност Спортско клађење продавнице су остале у земљи због принудног затварања бројних коцкарских операција на копну изазваних овим повећањем пореза. Прихватљиво је коцкати се на мрежи у обе државе. Федерација Босне и Херцеговине забранила је стране платформе за онлине игре 2013. године. Због негодовања играча и потешкоћа да се играчима истински онемогући једноставан приступ страним сајтовима, касније је укинут.

Еспортс данас у Босни

Локалне власти и банке су обавиле одличан посао у спречавању локалних играча да полажу депозите код страних онлајн оператера када су првобитна правила игре у земљи примењена 2015. Међутим, овај потез је подстакао више људи да посећују оближње веб странице и установе за клађење.

Локални спортисти могу да учествују у међународно клађење на е-спорт без ограничења законом. Играчи се могу кладити на е-спорт у Босни и Херцеговини са било којом кладионицом коју одаберу. Нажалост, многа међународна казина одлучила су да напусте Босну управо у том тренутку. Међутим, још увијек постоји много веб страница које поздрављају играче из Босне.

Једини проблем са овим сајтовима је како направити депозит. Ако неко успе да превазиђе ову препреку, моћи ће да игра у окружењу које покрећу врхунске светске компаније за игре на срећу и које је међународно лиценцирано и 100% безбедно. Играчи могу приступити разне еспортске игре на овим сајтовима, укључујући и оне познате у Босни.

За добробит својих грађана, обје државе Босне и Херцеговине раде на томе да све врсте игара буду легалне. Влада усваја флексибилнији став о заштити играча и одговорности према играма. Повећање напора да се забрани недозвољене активности и спречи деца да се коцкају једна је од најважнијих ствари.

Будућност е-гаминг клађења у Босни и Херцеговини

Сложен систем државне управе повезан са раздвајањем земље на два аутономна дијела, Републику Српску (Републику Босанску Српску) и Федерацију Босне и Херцеговине, једино је питање које се тиче игара на срећу у Босни и Херцеговини. Погледи на онлајн коцкање су мало другачији у ове две државне организације.

У Републици Српској (Република Босанска Српска) постоје двије легалне веб странице за игре на срећу. У Федерацији Босне и Херцеговине, међутим, власти су покушале потпуно забранити онлине игре.

Босански играчи стога морају посјетити веб странице страних оператера. Влада такође треба да спроведе одговарајуће реформе у сектору игара на срећу. Даља реорганизација националне структуре управљања тржиштем игара на срећу ће цветати и генерисати још значајније приходе.

Шта се променило у историји у данашње време?

Доступни су бројни казина, спортске кладионице и интернет платформе за клађење. Босна и Херцеговина такође дозвољава легално клађење на разне еСпортс игре и догађаје уживо. Онлине спортско клађење има много обећања с обзиром на технологију која се брзо развија и популарност коцкања у данашње време.

Стога ће у будућности босански играчи несумњиво имати лакши приступ већем броју кладионичара и свеобухватнијем распону врста опклада. Такође, постојаће сигурнији системи и неограничене могућности за клађење где год да се играчи налазе у будућности.

Да ли су Еспортс кладионице легалне у Босни и Херцеговини?

Сектор коцкања је легалан и регулисан законом у Босни и Херцеговини. Република Српска (Република Босанска Српска) и Федерација Босне и Херцеговине су двије независне нације које чине Босну. Ставови о коцкању на мрежи се мало разликују између ове две државне организације.

Републичка управа за игре на срећу и Закон о играма на срећу су две организације које регулишу игре на срећу у земљи. С друге стране, Виллиам Гамблинг Цоммиссион надгледа коцкање на мрежи. Минимална старост за коцкање у физичким и онлајн казинима је 18 година.

Законодавство о е-спорту у Босни

Током година, много се дискутовало о законском оквиру Босне и Херцеговине за интернет коцкање. Према интернет страницама вијести, ФБиХ је 2013. покушала ометати сваки приступ међународним платформама.

Ипак, овај потез је оштро критиковао становништво, које је оптужило Регулаторну агенцију за комуникације Босне и Херцеговине (РАК) за цензуру интернета. Сходно томе, забрана је укинута, а Закон о играма на срећу је ступио на снагу 2015. Ипак, само бинго и лото игре, које су под монополом националне лутрије, су легалне врсте онлајн коцкања.

Закон о клађењу у Босни

Коцкање на мрежи дозвољено је 2011. године у Републици Српској, која је додијелила и лиценце за игре на срећу. Међутим, Закон о играма на срећу је измењен у марту 2019. За оператере ови закони намећу значајнија ограничења, укључујући веће порезе.

Законима се уређују и услови за издавање дозволе за обављање делатности игара на срећу, инспекцијски поступак за проверу плаћања пореза и накнада, технолошке услове за коришћење електронских игара итд. Важећи прописи дефинишу коцкање као игру у којој се у целини или првенствено одређује исход. случајно или непредвиђеним околностима.

Класична такмичења и кладионице организоване путем телекомуникационих технологија су две поткатегорије такмичења. Било који облик коцкарске забаве отворен је само за особе старије од 18 година. Противзаконито је рекламирати компаније за игре на срећу и њихове радио или телевизијске услуге.
Међутим, босанскохерцеговачки коцкари ће наставити да приступају страним интернет страницама за клађење на еспорт.

Омиљене е-спортске игре босанских играча

Опсесија кладионичара клађењем на еспортс је порасла у последњих неколико година. Најбоље кладионице за е-спорт пружају ову функцију јер су сајтови за клађење на е-спорт тако популарни. Два од најигранијих еспорт наслова међу босанским кладионичарима су ЦС: ГО и Леагуе оф Легендс.

Цоунтер Стрике (ЦС: ГО)

у Босни, Цоунтер-Стрике: Глобал Оффенсиве је највише коцкано и играно на најбољим сајтовима за клађење на е-спорт у понуди Босне и Херцеговине. ЦС: ГО је релативно ново тржиште у Босни на којем играчи могу добити висок поврат од својих опклада када буду истраживали. Клађење на игру постало је све популарније од када се посао еСпорта брзо шири.

Квоте на меч и квоте на победника су најчешће коришћена ЦС: ГО тржишта клађења у Босни. У клађењу на потпуног победника, појединци се кладе на тим за који верују да ће победити на такмичењу. То је једноставан начин да се кладите на ЦС: ГО и пратите тим током меча. Ово је посебно уобичајено током важних такмичења.

Леагуе оф Легендс (ЛоЛ)

Легија славних је несумњиво права сила на сцени еспорта. Игра се може похвалити једном од највећих и најживљих заједница на целом свету. Босанскохерцеговачки играчи у еспортс кладионицама такође воле ову игру.

Љубитеље клађења у еспорт привлаче добро организовани такмичарски екосистем и франшизни системи са дугорочном стабилношћу. Међутим, уживање кладионичара у ЛоЛ игри превазилази робусни екосистем. На највишим нивоима такмичарске игре, има изузетно висок плафон вештина, брз је и погодан је за узнемиравање. Без обзира на то колико је играч вешт, ову игру је забавно гледати.

Дота 2

Ова игра је такође вредна пажње на босанском тржишту клађења на еспорт. Дота 2 је веома омиљена игра међу љубитељима еспорта у земљи. Током протеклих неколико година, игра је стекла велику популарност међу кладионицима на еспорту.

Данас се много различитих врста опклада може направити на Дота 2. Бројне кладионице дају купцима могућност да се кладе на Дота 2. Дота 2 тржишта су широко доступна у познатим међународним кладионицама као што су Бет365 и Бетваи.

Дота 2 клађење је релативно једноставно за разумевање. Међутим, играчи морају да се увере да су што боље упознати са игром пре него што се упусте у своје Дота 2 искуство клађења. Играње игре је корисно, али такође треба водити рачуна о томе да будете у току са свим најновијим информацијама из Дота 2 заједнице. Стратегија клађења ће имати јаку основу за успех.

Еспортс клађење Начини плаћања у Босни и Херцеговини

Најбоље еспорт кладионице у Босни и Херцеговини прихватају а широк спектар опција плаћања. Е-новчаници, ПаиПал сајтови за клађење, ВИСА и дебитне картице и банковни трансфери су међу популарним. Већина реномираних онлајн кладионица обично прихвата сваку од ових опција плаћања.

Играчи треба да имају на уму да све кладионице неће прихватити ниједну од опција плаћања. Кладионичар такође може наплатити додатне накнаде за трансакцију. Међутим, ови порези су обично релативно мали.

Бројне кладионице у Босни и Херцеговини користе ПаиПал као метод депозита. ПаиПал је једна од најчешће коришћених опција плаћања широм света. Клађење помоћу ПаиПал-а је безбедно и омогућава брзе депозите и исплате. Ово је главни разлог зашто га многи играчи бирају.

Други познати е-новчаници, као што су Скрилл и Нетеллер, такође се широко користе као процесори плаћања. Они гарантују анонимност док обезбеђују брзе трансакције уз ниске накнаде.

Локални становници често користе купоне за коришћење препаид интернета који се називају Кс-ваучер и Кс-Бон када се кладе на оближњим кладионицама. Поред тога, врхунски сајтови као што је 1кБет омогућавају корисницима да се кладе користећи своју домаћу валуту, елиминишући потребу за потенцијалним трошковима конверзије валута.

ФАКс

Да ли је у Босни и Херцеговини коцкање дозвољено?

Босна и Херцеговина дозвољава практично све врсте коцкања на срећу, укључујући и онлине коцкање. Играчи се сматрају пунолетним за коцкање ако имају најмање 18 година. Закони о онлине спортском клађењу за Босну и Херцеговину уведени су 2011. године.

Да ли су доступне погодности на сајтовима за еспорт клађење у Босни и Херцеговини?

Већина кладионица дозвољава играчима да траже бонусе. Ови подстицаји су доступни за клађење на еспорт. Неке кладионице, међутим, ограничавају учеснике на одређена тржишта. Стога, када играч жели да се клади на игру, мора бити свестан услова бонуса пре коришћења награде.

Које промоције за клађење играчи могу пронаћи у кладионицама у Босни?

Већина еспортских кладионичара на мрежи нуди играчима бројне промоције.

Које кладионице дозвољавају босанским играчима?

Бројне кладионице прихватају опкладе босанских играча. Неки од њих су регионални сајтови, али већина њих је глобална. Најтипичнија награда је бонус добродошлице за међународне кладионице нових играча. Играчи треба да узму у обзир безбедност сајта док га бирају како би били сигурни да користе легитимну и реномирану кладионицу.

Да ли учесници еспорта у Босни плаћају порез на своје добитке?

Зарада играча од клађења на еспорт клађење на босанскохерцеговачке спортске кладионице подлијеже порезу. У зависности од тога колико неко добије, биће порез у распону од 10% до 30%.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović