10 Најбољи сајтови за клађење на еСпорт у Северна Македонија

У прошлости, играчи из Македоније тешко су могли да се кладе на игре јер простори за клађење нису били отворени за општу популацију. То је зато што су се налазили само у најзначајнијим градовима у Македонији пре успона интернета. Увођење интернет кладионичара показало се као добро прихваћено од играча у европској земљи. Македонска влада лиценцира кладионичаре и нелегитимне сајтове увек су суочени са принудним мерама.

Најбољи сајтови за клађење на еспорт у Македонији пружају новим и сталним клијентима бонусе и промоције. На пример, промоција поврата новца са значајног е-спортског догађаја, као што је Тхе ДреамХацк Финал, може се понудити као додатак редовном бонусу за регистрацију од 100%.

10 Најбољи сајтови за клађење на еСпорт у Северна Македонија
Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Најбољи сајтови за клађење на еспорт у Македонији

Играчи морају да упореде кладионице на основу својих бонуса за клађење и сазнају сваку информацију о било којој кладионичарској компанији бонус и промоција. Да бисте сазнали више о новим понудама, требало би често да проверавате одељке о бонусима и промоцијама на најбољим еспорт кладионицама.

Македонски сајтови за клађење на еспорт

Можда је привлачно регистровати се код непоуздане кладионице која обећава повољне квоте или чак без провизије. Играчи ће скоро увек постати жртве преваре и изгубити сав свој новац. Стога је одабир најбољих кладионица за еспорт са лиценцом строгог регулаторног органа далеко бољи. На основу тога, корисници морају бити сигурни да могу подићи свој новац кад год желе и да ће добити потпуну бригу о клијентима.

Историја клађења е-игара у Македонији

До 1991. године, када је прогласила своју независност и кренула путем стабилног развоја, Македонија је била део Југославије. Коцкање је од тада добило велики замах јер се економија полако поправља.

Године 1997. донесен је први закон о играма на срећу. Ипак, то је била сумњива стратегија. Закон о играма на срећу и забавним играма коначно је ступио на снагу 2011. године након много година у којима је локални коцкарски бизнис остао у сивој зони.

Без обзира на њихову финансијску ситуацију, многи Македонци сада редовно кладе на еспорт. Играчи бирају да се кладе са познатим страним кладионицама као што су Бет365 и 1кБет јер у Македонији нема много легалних сајтова за клађење. Кладионице су две веома примамљиве опције због својих виших квота, ширих тржишта клађења и значајнијих бонуса.

Еспорт данас у Македонији

Последњих година, тржиште клађења у Северној Македонији је поново почело брзо да се шири. 2013. године, нација која је раније била Македонија први пут је легализовала интернет коцкање. Међутим, ово указује да је правни аспект сектора још увек релативно нов у земљи.

Еспортско коцкање је сада дозвољено и регулисано у Северној Македонији од 2021. Пре 2014. кладионице е-спорта нису морале да имају лиценце. Међутим, од тада се број компанија проширио и сада пружају услуге клађења.

Е-спортско коцкање подлеже релативно малом опорезивању у Македонији. Тачније, све зараде веће од 5.000 денара од два лиценцирана оператера подлежу порезу од 10%. Због тога многи играчи стављају своје опкладе код страних, нерегистрованих кладионичара како би избегли плаћање пореза.

Играчи немају чега да се плаше када су забринути да клађење на кладионице у иностранству може имати неповољне ефекте. Иако је влада намеравала да забрани нелиценцираним кладионичарима да користе ИСП-ове 2014. године, није предузета никаква конкретна акција против њих или кладионичара који су их користили.

Будућност видео игрице Беттинг Мацедониа Маркет

Коцкари у Македонији могу да бирају коју год кладионицу желе да користе јер је тамо дозвољено коцкање на мрежи. Међутим, укидање државног монопола био би један од начина да се промени тренутно окружење.

Тиме би се повећао приход од пореза, а порастао би и ниво конкуренције. Македонија је пријатељска нација са становишта онлајн опкладе. Али остаје да се види шта ће будућност донети.

Шта се променило у историји у данашње време?

У Македонији је спортско клађење веома омиљена врста коцкања, посебно за фудбалске утакмице. Поред тога, у Македонији се могу наћи легитимни и популарни сајтови за спортске кладионице на мрежи. Међутим, игра је подложна монополу, што ставља ограничења на кладиоце. Као резултат тога, људи воле да користе глобалније платформе које нуде боље опције, као што су више спорта и енормније шансе.

Министарство финансија надлежно је за издавање дозвола за игре на срећу. Стога, када играчи желе да започну било какав коцкарски посао у Македонији, морају да ступе у контакт са њима. Имају енглеску верзију своје веб странице. Закон о инспекцијском надзору уређује регулисање и инспекцију лиценци.

Све док имају статутарни фонд од најмање 450.000 евра, људи могу да поднесу захтев за лиценцу за мање коцкарнице које нуде апарате за игре на срећу или видео слотове. Бројни градови и места широм земље су дом неколико ових предузећа. Осим тога, Македонци могу да се коцкају на разним офшорима веб-сајтови за клађење на еспорт на мрежи који их прихватају раширених руку.

Да ли су кладионице за еспорт легалне у Македонији?

У Македонији је коцкање потпуно дозвољено. Македонцима је дозвољено да се легално кладе било на мрежи или у некој од овлашћених коцкарница широм земље, према законима о коцкању у земљи. И офлајн и онлајн просторије у Македонији подлежу регулаторном надзору Министарства финансија.

Македонски закони о онлајн клађењу су донекле замршени. На пример, оператери морају да сарађују са владом како би пружили услуге интернет коцкања у земљи. Поред тога, влада мора да држи најмање 51 одсто удела у партнерству.

Законодавство о е-спорту у Македонији

Иако компаније не подлежу државним прописима, држава није учинила ништа да их спречи да искористе предности локалног тржишта. Такође би било корисно напоменути да влада Македоније никада није наплаћивала порез својим грађанима за коришћење веб сајтова за коцкање ван земље.

У Македонији су дозвољени сви облици коцкања. Закон о играма на срећу и забавним играма, објављен у Службеним новинама 5. јула 2017. године, сматра се примарним регулаторним документом за све облике коцкања у Македонији. Овим статутом се проглашава да су сви облици коцкања, ван мреже и онлајн, дозвољени у Македонији.

Министарство финансија је државна регулаторна агенција за активности на земљи. Поред тога, иста организација надгледа како индустрија онлајн коцкања функционише легално. Међутим, Влада Републике Македоније је признати ауторитет који лиценцира све кладионице на копну и интернет и друге коцкарске установе које послују у земљи.

Такође, малолетним коцкарима је забрањено учешће у коцкарским активностима према македонским правилима коцкања.

Закон о клађењу у Македонији

Закон о играма на срећу и забавним играма, који је ступио на снагу 2011. године, сада регулише коцкарски посао у Македонији. Према закону, за следеће облике коцкања је потребна лиценца: спортско клађење, лутрије, казино игре, слот машине, лото и инстант лутрије.

Развој аркадних сала и кладионица, као и клађење, лиценцирање и промоција фер и одговорног коцкања, све су покривене македонским прописима о коцкању. Иако је играње на мрежи стекло велику популарност, правила која га регулишу нису сасвим у реду, али влада то испитује.

Омиљене еспорт игре македонских играча на које се могу кладити

Покретачки елементи иза еспорта су приступачност и глобална привлачност. Исто се може рећи и за индустрију клађења у еспорту која прихвата прави новац. Изазвао је много дискусија када је први пут постао популаран пре десетак година и резултирао је новим таласима закона и прописа широм света.

Цоунтер-Стрике: Глобал Оффенсиве

глобално, ЦС: ГО клађење је у порасту, са практично свим најбољим кладионичарима у е-спорту који сада укључују овај е-спорт као основну компоненту свог избора. Скоро свуда на свету, игре се играју у различитим лигама и на различитим нивоима способности. Нема сумње да постоји много узбуђења док покушавате да се кладите на игре јер постоји толико много различитих могућности за избор.

Најпопуларнија еспорт игра у Македонији је Цоунтер-Стрике, коју играју локални професионални тимови. Представља га један тим, који је кући однео 0 долара у готовини. Најпопуларнија игра у овом региону је такође Цоунтер-Стрике ако узмемо у обзир само појединачне македонске играче. 2 играча се такмиче у овом жанру е-спорта и заједно су зарадили 52.938 долара у наградама.

Дота 2

Дота 2 сајтови за клађење имају широк спектар опција. Ове кладионице у е-спорту покривају играче без обзира да ли им се свиђају клаузуле, збројеви рунди, коначне утакмице или други реквизити. Поред тога, корисници могу кладити прави новац на Дота 2 из удобности свог дома. Коначно, захваљујући напредним мобилним екосистемима за клађење, играчи могу да се кладе на један од најомиљенијих е-спортова на свету, где год да се налазе.

Игра је постала огроман успех; исто важи и за његову еспорт заједницу. Оба сектора су међусобно повезана тржиштем клађења, које, као и наградни фонд за интернационалце, расте из године у годину.

Једна од најомиљенијих онлине ниша кладионичара у еспорту је и наставиће бити Дота 2 клађење. Попут славе и богатства њеног главног годишњег догађаја, Међународна, има значајно присуство на мрежи. Најпознатији играчи Доте 2 у Македонији су Мартин "Сакса" Саздов и Ерхан Јајовски.

Друге широко распрострањене видео игре

Неколико играча често игра рФацтор 2, ПУБГ и Леагуе оф Легендс. Сваки еспорт кладионичар ће имати ове игре на располагању. Пре него што одаберу где ће ставити своје опкладе, играчи треба да спроведу одговарајућа истраживања јер свака кладионица може да обезбеди различита тржишта и квоте.

Еспортс клађење Начини плаћања у Македонији

Дебитне и кредитне картице су најчешће коришћени начини плаћања када је у питању онлајн еспорт клађење у Македонији. Они су широко доступни и веома једноставни за употребу. Било који метод депозита картице, потребне су им информације о картици да би се унеле на веб локацију да би извршили депозит или повлачење. Стога ће веб локација сачувати ове детаље како би се могли брзо поново користити. Међутим, не желе сви да се њихови подаци о плаћању чувају на овај начин.

Они могу изабрати да користе једну од бројних платформи е-новчаника као опцију плаћања. Пошто се е-новчаник користи за завршетак трансакције, веб локација за игре не чува никакве личне податке.

Када клијенти посете сајт за коцкање на мрежи, они прате упутства на екрану како би додали новац на свој рачун помоћу провајдера треће стране након што се региструју на услугама плаћања на мрежи као што је ПаиПал и Скрилл. Пошто се на веб локацији за коцкање не чувају никакве информације, сигурност података је мало побољшана.

Играчи не морају да брину о конкретним алтернативама плаћања јер не постоје ограничења када се кладе на стране онлајн кладионице у Македонији. Међутим, пожељно је да се трансакције обављају путем е-новчаника као што су Скрилл и Нетеллер да имају брже време обраде повлачења и сигурност и анонимност.

Корисници такође могу да се кладе користећи македонски денар у реномираним иностраним кладионицама. Дакле, не морате бринути о трошковима конверзије валута. Постоји много опција које су доступне играчима који траже најбољи сајт за клађење у Македонији у вези са депозитима.

ФАКс

Да ли добици у кладионицама у еспорту захтевају плаћање пореза?

Добици играча подлежу опорезовању када живе у Македонији. Да ли је неко становник Македоније или не, као и када ће добити награду, одредиће порез.

Влада мора да прима месечну уплату пореза од 0,5 одсто од оператера онлајн кладионица које послују у Македонији. Поред тога, од оператера се по закону тражи да одбије порез од 10% од добитака играча пре него што их плати када освоје више од 5.000 денара.

Да ли је безбедно кладити се на еспорт у Македонији?

Безбедно је коцкати се еспортом у земљи када појединци играју у овлашћеној онлајн кладионици; интернет коцкање је безбедно. Гледајући његову лиценцу, може се утврдити да ли је кладионичар вођен.

Сајтови лиценцирани и контролисани у европским земљама као што су Уједињено Краљевство, Олдерни, Острво Ман и Малта обично су најбоље за играче у Македонији. Ове организације озбиљно схватају заштиту играча и имају строге стандарде којих се оператери морају придржавати.

Који облици плаћања су прихваћени у еспорт кладионицама у Македонији?

Када је у питању клађење на видео игре, банкарство је од суштинског значаја. Препоручује се да, као играч, изаберете врхунског онлајн еспорт кладионичара у Македонији који нуди низ опција плаћања доступних у земљи. За Македонце, Виса, МастерЦард, Маестро и е-новчаници као што је Скрилл су најпрактичније методе. Све најбоље еспорт кладионице прихватају ове опције плаћања и евро, који је алтернатива локалној валути.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović