Новости

December 1, 2022

Основе квота за клађење на еспорт

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Прва ствар за свакога ко почиње са клађењем у еСпорт-у је да научи како функционишу квоте за клађење. Разумевање колико је различито клађење критично јер открива вероватноћу да ће се неки догађај десити и, што је најважније, вредност коју нуде квоте. Нажалост, ствари често изгледају збуњујуће за почетак, посебно када се суочимо са дугачком листом квота за клађење.

Основе квота за клађење на еспорт

Које су квоте за клађење на Еспортс?

Квоте за клађење су у суштини скуп бројева које нуди кладионичар који представља вероватноћу одређеног исхода у неком догађају. У већини случајева, квоте које дају различите кладионице имају тенденцију да варирају. такође, Сајтови за клађење на еСпорт имају тенденцију да другачије представе шансе, што може бити збуњујуће.

Формати квота за Еспортс клађење

Постоје три главна квоте које нуде онлајн кладионице за еСпорт. Ови укључују:

  • Разломак квоте, такође познат као Британске шансе су популарни међу британским кладионичарима. Као што име говори, ове шансе се обично изражавају у облику разломака (6/1). За квоту шест према један (6/1), играч осваја 6 долара за сваки уложени долар, плус ваше почетно улагање. Другим речима, опкладе на разломке представљају однос између уложеног износа и профита од опкладе.
  • Децималне или европске квоте се нуде углавном на европским, канадским и аустралијским сајтовима за клађење. Ове шансе је лако разумети. Износ добитка се обично израчунава множењем заложеног износа са децималним квотама.
  • Америчке или Монеилине квоте се првенствено користе у САД. Квоте за фаворизовани исход су често праћене знаком минус (-) и означавају износ улога који је потребан за освајање 100 долара. С друге стране, квоте за Ундердогс су праћене позитивним предзнаком (+) и показују могући износ добитка за сваких 100 уложених $100.

Популарне еспорт опкладе

Постоји много врста клађења на еСпорт. Неке опкладе су обично специфичне за игру, док се друге односе на разне видео игрице. На пример, ЦС: ГО тржишта клађења могу се разликовати од оних који су запослени у ЛоЛ-у. Ево неких од уобичајених типова опклада које нуде сајтови за клађење еСпорт.

Коначне опкладе

Коначне опкладе су несумњиво међу најједноставнијим врстама еСпорт опклада. Скоро сваки сајт за клађење који нуди клађење на еСпорт на мрежи треба да има ове опције. У идеалном случају, директне опкладе захтевају играче на потпуног победника у низу еСпорт такмичења. Неке уобичајене директне опкладе које нуде сајтови за клађење на мрежи укључују опкладе на меч и победника турнира.

Опкладе више/мање

Овај тип опкладе захтева од кладионичара у еСпортовима да се кладе на то колико пута се догађај деси у мечу. На пример, то могу бити ЦС: ГО резултати или број убистава у ЛоЛ-у. У већини случајева, сајт за клађење одлучује о броју и додељује квоте на основу одговарајућих вероватноћа.

Клађење на хендикеп

Кладионице које покушавају да изједначе тимове често нуде ову врсту опкладе када постоји јасан фаворит. На пример, када кладионичар даје тиму хендикеп од +2 бода, то у суштини значи да чисти фаворити треба да победе са више од два поена. У супротном, опкладе на победнички тим добијају.

Тачан резултат

Опкладе на тачан резултат су лако разумљиве, посебно када се кладите на фудбал. Међутим, овај тип опкладе се може другачије применити у клађењу на еСпорт. На пример, већина ЛоЛ сајтова за клађење нуди тачан резултат, омогућавајући играчу да предвиди да ли ће тим победити 3-0, 3-1, 0р 3-1 и обрнуто.

Прво убиство/прва крв

Овај тип опкладе је уобичајен за МОБА игре као што је ЦС: ГО. Овај тип опкладе омогућава играчу да се клади на тим или играча који ће вероватно добити прво убиство/крв у мечу. Од играча се стога очекује да провјере одговарајућу секцију како би профитирали од ове опкладе.

Прва мапа

Овај тип опкладе омогућава играчима да се кладе на победника појединачне мапе. Као и опкладе на прво убиство, корисници са адекватним познавањем снаге тима или играча често имају благу предност када су у питању ове врсте опклада.

Распон клађења на еСпорт може бити огроман. Као такви, играчи увек треба да покушају да разумеју различите врсте опклада и, што је најважније, да буду у стању да пронађу вредности квота.

Како пронаћи вредне квоте за еспорт

Сваки играч увек треба да прави чудна поређења када тражи најбољу могућу вредност. Иако многа разматрања долазе у обзир када се процењују шансе за еСпорт, увек ће постојати једноставни и ефикасни начини да се посао обави.

Неки играчи се ослањају на савете за клађење на еСпорт, али процена играча игра непроцењиву улогу. Ипак, ево неколико савета који помажу играчима да пронађу квоте високе вредности:

  • Разумети игру
  • Куповати около
  • Процените вероватноће
  • Обратите пажњу на онлајн проверу квота за еСпортс
  • Држите емоције на одстојању
  • Немојте занемарити тешке фаворите

Закључак

Еспортс квоте се не разликују од оних које се користе у мејнстрим спортовима. Сви служе истој сврси, бацају светло на вероватноћу исхода, као и на могући износ победе. Кладионичар може да пронађе најбољу вредност од еСпорт клађења само ослањајући се на своје знање о игри и држећи корак са актуелним Савети за клађење на еСпорт и вести.

Када сте у недоумици, увек је препоручљиво да се држите једноставних опклада и малих улога да бисте свели ризике на минимум.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović
undefined is not available in your country. Please try:

Најновије вести

Друга половина сезоне АЛГС 2024: Дубоко уроњење у феномен еспорта
2024-06-02

Друга половина сезоне АЛГС 2024: Дубоко уроњење у феномен еспорта

Новости