Све о клађењу на NewBee

НевБее је врхунски еспорт тим са седиштем у Кини. Тим је освојио Тхе Интернатионал 2014 и завршио други на Тхе Интернатионал 2017. НевБее је имао дивизије у Дота 2 и Леагуе оф Легендс. Такође, тим је имао одељења СтарЦрафт 2, Варцрафт 3 и Хеартхстоне. НевБее је кући однео 5 милиона долара новчане награде након победе на Тхе Интернатионал 2014. Победа их је уписала у Гинисову књигу светских рекорда за највећи наградни фонд у еспорт такмичењу у то време.

Нажалост, у јануару 2021, НевБее и његови играчи су претрпели трајну забрану свих Валве догађаја због намештања утакмица. Забрана такође укључује Леагуе оф Легендс (ЛоЛ) и Хеартхстоне тимове и играче.

Све о клађењу на NewBee
Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

НевБее плаиерс

Дота 2 тим је имао неколико играча који представљају НевБее на разним турнирима. Међу играчима су били Ксу 'Мооги' Хан, Иин Руи алиас Ак и Вен' Визард' Липенг. Иан' Ваики' Цхао, Зенг Хонгда алиас Фаитх и Лаи 'Фонте' Ксингиу представљали су НевБее у разним Дота 2 такмичењима 2020. године.

Играчи Интернационалног тима за 2014. били су Зханг' Ксиао8' Нинг, Зханг 'Му' Пан, Цхен' Хао' Зхихао и Ванг Јиао алиас Банана. Остали чланови тима били су Ванг' СанСхенг' Зхаохуи и Гонг Јиан, алиас ЗСМЈ. Сви чланови су били Кинези.

Лол

Тхе Легија славних тим је током година имао неколико играча. То су углавном Кинези, укључујући; Фанг Ки-Фан алиас Ские, Бао' В' Бо, Хонг Хао алиас ХанКсуан и Зху Ионг-Куан алиас Куан. Остали играчи су Леи' Цорн' Вен, Зханг Хонг-Веи алиас Мор, Ли' Дреам6' Ксианг и Лин Веи-Ксианг алиас Лвк.

Остали врхунски играчи који су представљали тим били су Лиу Кинг-Сонг, алиас Црисп, Иу 'Хаппи' Руи и Ли Веи-Јун, алиас Васили међу многим другим кинеским играчима који су отишли након што је списак распуштен.

Хеартхстоне

Одељење је имало мање играча који представљају НевБее него Леагуе оф Легендс. Међу играчима су Ву 'Вејн' Веј Хан 'Принц' Сјао и Фенг Ђианбин, алиас Хулк. Други су Схен Ианг, алиас Год Слаиер, Зханг' ловелицхоок' Бохан, и Луо Сииуам, алиас Кисмет, који такође представљају НевБее у Хеартхстоне такмичења. Остали чланови су били Ху' НаиГоД' Цхао, Јианг Ксу алиас Буббле, Сонг Минг алиас ЛонелиГод и Сунг' Рицхард Книгхт' Бинг. Сви играчи на списку били су Кинези.

СтарЦрафт 2

Тхе СтарЦрафт ИИ списак је био мали са само пет играча. Баек Донг Јун алиас Деар (Јужнокорејац) и Сасха' Сцарлетт' Хостин (Канађанин) били су међу члановима. Остали чланови су били Кинези; Ванг Иу лун алиас Схана, Ли' ТИМЕ' Пеинан и Ху' Топ' Тао. Тим је распуштен у МАРТУ 2020.

Варцрафт

Тхе Варцрафт Попис је направљен 2018. али је касније распуштен у априлу 2020. Чланови тима су били Гуо' еер0' Зикианг (Кинез), Јо Ју Иеон алиас ЛавЛиет и Парк 'Лин' Јоон, обоје Јужнокорејци.

Најјаче игре НевБее-а

Дота 2

НевБее је дошао у центар пажње почетком 2014. То је било током кинеске реконструкције пре почетка Међународна'с четврти турнир. Тим се тада звао „Тим снова 2“. Гласине о новом играчком оделу подстакле су објавом капетана Ксиао8 на КК где је рекао: „Нови почетак 2014. после три године у ЛГД, заувек Дреам 5.“

За само неколико недеља, тим је најавио да ће учествовати у трећој сезони Сина купа. Списак, који је још увек био тајан у време објаве, касније је открио Му, ЦхуаН, Хао и Фаитх као остале чланове поред Ксиаоа. Последња четворица су били бивши чланови Инвицтус Гаминг и ТонгФу.
Легија славних

Тим је победио шест пута и изгубио у десет наврата да би завршио на 4. месту у својој групи ЛПЛ пролећне сезоне 2017. Они су ипак добили место за плеј-оф где су победили са 3-1 против Инвицтус Гаминг-а. Затим их је ЕДвард Гаминг победио са 3-0 у четвртинама.

У Купу Демансије (2017), дошли су до лоше 13. након што су изгубили са 1-2 од Јанг Глорија. Ствари се нису много поправиле ни лета, када су освојили девет и изгубили седам, завршивши на трећем месту у групној фази. Победа од 3-0 над Снаке еспортс-ом у плеј-офу поново је уништена поразом од 0-3 од тима ВЕ у четвртинама.

Зашто је НевБее популаран?

Пре забране, НевБее је био међу успешним и најпопуларнијим еспорт тимовима Дота 2. Организација је заузела прву позицију на Тхе Интернатионал 4 и друго место у Тхе Интернатионал 7. Тхе Интернатионал, или ТИ, је врхунац Дота 2 такмичарске сцене.

НевБее је постао познат захваљујући својој Дота 2 одећи. Најбољи резултати у неколико догађаја у којима су победили познате противнике повећали су њихову славу. Обожаваоци су посматрали Њубијеву потрагу за тријумфом на Међународном такмичењу 2014, једном од најузбудљивијих турнира. Тада су постали истакнути доказујући да су најбољи мрачни коњ сезоне тако што су победили Вици Гаминг.

У главном догађају турнира такмичило се 16 екипа, а 11 је добило директну позивницу. У исто време, остала четворица су морала да се квалификују кроз одвојене регионалне квалификације, при чему су другопласирани у квалификацијама имали прилику да играју за коначну позицију на главном турниру. НевБее је био један од најбољи еспорт тимови да добију директне позивнице, а њихов наградни фонд створио је нови рекорд. Ово је успоставило тим као глобални домаћински Дота 2 тим.

НевБее-ове награде и резултати

Дота 2

Дота 2 је и даље међу најпознатијим еспорт тимовима на свету. Тим је освојио преко тринаест милиона долара на разним такмичењима на којима је учествовао. Међународна издања 2014. и 2017. били су најзапаженији резултати. Тим је победио у издањима 2014. зарадивши рекордних 5.025.029 долара.

НевБее је завршио као другопласирани након што је изгубио од Теам Ликуид-а, али је добио рекордних $3,950,067 новчане награде. Тим је такође зарадио $686,602 новчане награде од Тхе Интернатионал 2019 упркос томе што је завршио на 11. позицији.

НевБее је био победник на неколико турнира, укључујући ЕСЛ Оне Гентинг 2018, где су зарадили 160.000 долара. Такође су добили 150.000 долара и 69.000 долара за победу у Перфецт Ворлд Мастерс-у и Галаксијским биткама, респективно. НевБее су били победници Дота 2 Профессионал Леагуе Сеасон 2– Топ и Нанианг Дота 2 Цхампионсхипс Сеасон 2, где су зарадили 238.000 долара и 100.610 долара, респективно.

Тим је освојио Светску сајбер арену 2014 и зарадио 326.257 долара. Касније на Тхе Манила Мајор 2016, НевБее је завршио трећи, али је добио 315.000 долара новчане награде.

Легија славних

Лига легенди није тако успешна као Дота 2 тим, али је имала пристојне резултате. НевБее је завршио шести на ЛПЛ 2017 Суммер Плаиоффу и зарадио 30,400 долара. Тим је зарадио 29.000 долара за шесто место у пролећном плеј-офу ЛПЛ 2017.

СтарЦрафт ИИ и Варцрафт

Тим није имао много комерцијалних успеха на овим такмичењима. У СтарЦрафт ИИ, НевБее је освојио НеКСТ 2019 Спринг, али је завршио као другопласирани у НеКСТ 2019 Аутумн. НевБее је завршио осмо на Цхина Теам Цхампионсхип 2019, сезона 2 и четврто на Тхе Цхина Теам Цхампионсхип 2019, сезона 1.

НевБее је освојио Пенгуин Ски Цуп и завршио трећи на Супер ВГЛ 2019 (тимски) Варцрафт такмичењима. Оба су имала и мањи комерцијални успех.

Најбољи и најпопуларнији играчи НевБее-а

Цхен Зхихао

Хао, често познат као Генерал Хао у кинеској заједници за игре на срећу, је међу најентузијастичнијим играчима на сцени. Хао је искусан у ЛАН такмичењима, јер је учествовао у еспорт тимовима као што су НевБее, ТонгФу, Нирвана.цн, Пандареа, ТиЛоо, Инвицтус Гаминг и Вици Гаминг. Његов ентузијазам током утакмица је легендарни. Има снажну жељу да убија као носилац, о чему сведоче његови бројни скокови за убијање.

Његови опасни потези карактеришу његову личност, а награде или неуспеси који проистичу из његове агресије могу користити или нашкодити тиму у којем учествује. Хао се такмичио у сваком издању Тхе Интернатионал-а, заузимајући 9-12. место 2011. са ТиЛоо-ом, 7-8. место у 2012. (ТонгФу), 4. у 2013. (ТонгФу), 1. у 2014. са НевБее-ом и 4. у 2015. (Вици Гаминг), и 4. у 2016. (НевБее).

Му

Зханг Пан је професионални Дота 2 играч из Кине. Му се такмичио са Тонгфуом на Интернационалним турнирима 2012. и 2013. године, завршавајући међу првих осам и прва четири. Потписао је за НевБее почетком 2014. године, освојио је Тхе Интернатионал 2014, и био је члан тима на Тхе Интернатионал 2015 и Тхе Интернатионал 2016. 14. септембра 2016. најавио је одлазак.

Ксиао8

За Џанг Нинга је тада пријављено да је члан "кинеског тима снова", а касније је откривено да га је купио НевБее, заједно са Хаом, за око 100.000 долара, придруживши се КингЈ ЗСМЈ и Му. Ксиао8 би почео као играч подршке све док Банана и Сансхенг нису заменили ЗСМЈ и КингЈ, предајући офлане Ксиао8. Упркос томе што је скоро поражен у групној фази, ова екипа би тада освојила Тхе Интернатионал 2014. Ксиао8 је објавио да се повлачи из професионалне игре на Веибо-у 29. јула.

Где и како се кладити на НевБее

Постоји неколико кладионица које нуде квоте за клађење на еспорт. Играчи који имају законску доб за клађење могу се кладити на такве игре ако је еспорт коцкање легално у њиховој земљи. Коцкари бирају између скинова (виртуелних предмета у играма) и правог новца када се кладе. Коцкање на кожи је сада знатно популарније од клађења у готовини. Скинови за игре су најпопуларнија валута у кладионицама коже, чинећи више од половине свих активности клађења.

ГГБет, 1Ксбет и Бетваи су неке од елитних сајтова за еспорт клађење које нуде неке од најконкурентнијих квота за клађење на еспорт НевБее. Тржишта садрже Дота 2 и Леагуе оф Легендс, као и друге промоције еспорта. ГГБет наставља да нуди најконкурентнија тржишта клађења на еспорт.

Стратегије за клађење на НевБее

Један од најбоља стратегија је клађење о победнику било ког НевБее такмичења на најбољи сајтови за клађење на еспорт. Клађење на тачан резултат и клађење на хендикеп на тржишту Победника утакмице су одрживи избори. Корисници се такође могу кладити на то колико ће мапа НевБее освојити у серији и колико ће рунди освојити на хендикепу мапе. Чак и ако су мало сложене, доступне су и опкладе на нерешен резултат, продужетак и мање/више опкладе на укупно одигране рунде мапе.

Играчи морају увек да истражују прошле тимске перформансе, вести и опште трендове у индустрији како би водили своје стратегије клађења.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović